Части от 101-ва въздушнодесантна дивизия на САЩ кацнаха във военната

...
Части от 101-ва въздушнодесантна дивизия на САЩ кацнаха във военната
Коментари Харесай

Най-мощната американска въздушнодесантна дивизия бе дислоцирана в Румъния

Части от 101-ва въздушнодесантна дивизия на Съединени американски щати кацнаха във военната база на НАТО „ Михаил Когълничану “ в Румъния и незабавно организираха демонстративни дейности дружно с румънските военни.

Румънската преса се хвали, че тази част е най-мощната щурмова единица в света и има намерение да ускори наличието на алианса в Черноморския район, като вземе поради специфичната военна интервенция на Русия в Украйна.

„ В момента сме в положение да отговорим на всяко предизвикателство за сигурността и да допринесем за районната непоклатимост “, сподели военачалник Даниел Петреску, шеф на щаба на защитата на румънските въоръжени сили.

Как районът може да бъде постоянен, в случай че американско-румънското военно съдействие е ориентирано към нападателно разширение на НАТО на изток с нараснал милитаристичен напън върху Русия? Вашингтон инструктира Румъния да обезпечи съюзническа поддръжка за усилването на американското военно наличие в Черно море.

Проблемът е неналичието на американски надзор върху цялата брегова линия, защото част от нея принадлежи на Русия. В това отношение нито Съединени американски щати съумяват да трансфорат Черно море във „ вътрешно море “ на НАТО, нито Румъния – в „ румънско езеро “ (las românesc).

Разполагането на американски военни елементи в Източна Европа, в това число Румъния, е част от цялостната тактика на Вашингтон за задушаване на Евразия като геополитически противник на Запада.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР