Част от политическия елит демонстрира пренебрежително отношение към журналистите и

...
Част от политическия елит демонстрира пренебрежително отношение към журналистите и
Коментари Харесай

Иван Радев: Част от политиците демонстрират пренебрежително отношение към журналистите

Част от политическия хайлайф показва надменно отношение към публицистите и към медиите, сподели в предаването „ Събуди се, София “ Иван Радев - член на управителния съвет на Асоциацията на европейските публицисти.

„ От това страдат, преди всичко публицистите, които работят в много сложни условия, когато са принудени да чакат по няколко часа на открито, да гонят политиците. Журналистите си извършват отговорностите, само че страда най-много обществото. Трябва да има опция, обществото да бъде осведомено съответно “ добави Радев.

Той напомни, че преди няколко години, след изборите всички партии организираха конференции и обществото можеше да се осведоми по-добре.

„ Тази традиция беше анулирана по време на мандатите на ГЕРБ “, сподели той.

Определени политици дискриминират медиите, което по думите на Иван Радев, е неприемливо.

„ Необходима е взаимност. Видяхме през вчерашния ден какъв брой грозна беше тази сцена, когато Костадин Костадинов от „ Възраждане “ атакува сътрудници от избрани медии. Това, което направи неприятно усещане е, че другите сътрудници не си потеглиха, а го догониха. Той знае, че каквото и да направи, по-късно ще го гонят с микрофоните и ще може да каже, каквото желае да си каже, той ще се държи по същия непочтителен метод към медиите, т.е. те не би трябвало да се трансформират в микрофони, които дават поле за монолози на политиците “, добави Иван Радев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР