Часовете на тишина в Гърция се промениха от 1 октомври

...
Часовете на тишина в Гърция се промениха от 1 октомври
Коментари Харесай

Променят се часовете на тишина в Гърция

Часовете на тишина в Гърция се трансформираха от 1 октомври и за тези, които не знаят, нарушаването на спокойствието е закононарушение. Властите ползват бърза процедура, планувана в Наказателно-процесуалния кодекс на нарушителите.

Съгласно полицейска заповед от 1996 година нормалните часове за тишина през зимния сезон са, от 15:30 до 17:30 и от 22:00 до 07:30. Зимното часово време стартира на 1 октомври и приключва на 31 март.

По време на общите часове за тишина се не разрешава работа или други действия, които основават звук. В изключителни незабавни случаи, които не търпят отсрочване, със особено стимулирано позволение от началника на съответното полицейско ръководство може да се позволи осъществяването на работа, изключително от обществено-полезен темперамент, която предизвиква звук.

Забранява се потребление на музикален инструмент или радио или тв приемник с висока мощ на звука, крясъци, шумни танци и всевъзможни други шумни събития в жилище или други частни пространства. Шумни игри в кафета, зали за боулинг или други публични центрове, както и крясъци и полемики на висок звук на посетителите на тези центрове.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg