Бургаският районен съд изненадващо остави Илко Паскалев, Тодор Пъчков-Пъчката и

...
Бургаският районен съд изненадващо остави Илко Паскалев, Тодор Пъчков-Пъчката и
Коментари Харесай

Съдът пусна изненадващо трима от бургаската наркобанда

Бургаският областен съд изненадващо остави Илко Паскалев, Тодор Пъчков-Пъчката и авера им Божидар Тодоров под домакински арест, само че те щели да бъдат следени с електронни гривни. Решението е взел към 19:30 ч. арбитър Андон Вълков, който е решил, че макар солидните доказателства, показани от прокурор Христо Христов, тримата не заслужават най-строгата мярка за неотклонение „ задържане под стража “ и могат да се приберат вкъщи си до старта на делото, оповестява " Флагман ".

Със сигурност обаче прокуратурата ще апелира, защото, както стана ясно по време на днешното разглеждане на мярката им за неотклонение, Илко, Пъчката и Божидар са упрекнати в рекет и разпространяване на опиати. Нещо повече – рекетираните са били възпитаници, които елементарно могат да бъдат манипулирани.

Изглежда съдът не счита за допустима хипотезата, изказана и от прокуратурата, че в случай че бъдат оставени отвън ареста, тримата обвинени могат да се укрият, да извършат друго закононарушение или да повлияят на избрани очевидци по делото.

От друга страна хипотезата на отбраната, че „ същинските дилъри “ са Александър Павлов и Димитър Бахчеванов, на този стадий остава тъкмо такава – единствено догадка, а следствието продължава и се събират още доказателства и текат експертизи.

Припомняме, че 28-годишният Илко Паскалев, 24-годишният Тодор Пъчков и 27-годишният Божидар Тодоров бяха задържани след зрелищна акция на 11 май, провела се измежду бял ден. Предвид решителните дейности на полицията, малко хора допускаха, че тримата упрекнати могат да останат отвън ареста.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР