БТВ очевидно е превзета телевизия, част от задкулисни договорки на

...
БТВ очевидно е превзета телевизия, част от задкулисни договорки на
Коментари Харесай

Василев: bTV очевидно е превзета телевизия

БТВ явно е завладяна телевизия, част от подмолни сделки на чешкия милиардер. Разбира се, ще показват казуса като чисто " бизнес " решение. Това написа някогашният посланик Илиян Василев на си във Фейсбук.
" В смисъл, би трябвало да си подсигуряваме приходите, а те решаваща степен зависят от положителните връзки с държавното управление ", написа още той.
Публикуваме мнението на Илиян Василев без редакторска интервенция:
От " изявлението " на Хекимян се досетих за пост, който отлагах. Той се опита да сведе интерювото до Сечкова, и се направи на самоуверен публицисти, с цел да компенсира неналичието на гръбнак когато интервюира Борисов и кохорта.
БТВ явно е завладяна телевизия, част от подмолни сделки на чешкия милиардер. Разбира се, ще показват казуса като чисто " бизнес " решение. В смисъл, би трябвало да си подсигуряваме приходите, а те решаваща степен зависят от положителните връзки с държавното управление.
Същият, въпреки и с забавни елементи, е въпросът с Нова ТВ. Спряганите стотици милиони които са били дадени на Пеевски и Домусчиев с цел да се измъкнат от проблематичните активи към Нова, са виртуални, най-малко една част. Обикновено парите са с неотменяема гаранция, даже ескроу сметка, само че под изискване -за идващите години приходите да бъдат на равнището на прогнозите. Тя по този начин и се дефинира цената по множител на ЕБИТДА-та. Няма доходи, няма пари.
И тук е най-интересното, тези доходи в прогнозната ЕБИТДА се подсигуряват от Домусчиев-Борисов и Пеевски. А единственият метод да подсигуряват приходите, тъй като няма да го създадат от личен бизнес, е да останат на власт и да управляват обществените и свъразни разноски. Тоест да завоюват изборите.
Ако не завоюват, гаранциите за бъдещите доходи на Домусчиев, Борисов и Пеевски ще увиснат във въздуха, т.е. няма да костват и пукната пара.
Тъй като самите нови притежатели имат полза от осъществяване на сделките, те ще работят за власт на продавачите. Маневри - Пеевски от Нова ТВ ще въздейства в БТВ, Борисов остава в Нова ТВ.
Има и различен път - само че за това идващия път.
Борисов и Пеевски са токсични активи и тогава и БТВ и Нова ТВ ще тръгнат с бързи крачки след новите спечелили, с цел да си подсигуряват приходите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР