Броят не бейзболистите от Висшата лига на САЩ и Канада

...
Броят не бейзболистите от Висшата лига на САЩ и Канада
Коментари Харесай

В МЛБ се пие най-малко легален допинг от поне десетилетие

Броят не бейзболистите от Висшата лига на Съединени американски щати и Канада (МЛБ) с лекарско разрешение да употребяват неразрешени в спорта стимуланти е паднал до най-ниското равнище от въвеждането на годишните медицински отчети през 2008 година Тазгодишните данни бяха оповестени предходната седмица от Томас Мартин, админ на самостоятелната стратегия за допинг надзор към Мейджър лийг.

През 2019 година в МЛБ е имало 91 играчи с рецепта за медикаменти срещу синдрома на недостиг на вниманието и хиперактивност (т. нар. хиперкинетично разстройство с нарушаване на вниманието или ADHD – Attention deficit hyperactivity disorder). Най-често използваният медикамент за терапия е адерал – мощен стимулант от групата на амфетамините.

ADHD drug exemptions in '19 lowest in decade https://t.co/li90yEBXOK pic.twitter.com/vZHv5dqKRS
— MLB on Scoreboard Page (@MLBonSP) November 29, 2019
За съпоставяне, през 2018 година броят на легално употребяващите допинг бейзболисти е бил 101, а през 2017 година – 103. Преди това в интервала 2008-2016 година това число е варирало сред 105 и 119 играчи на сезон. Общо картотекираните състезатели в 30-те клуба от МЛБ е приблизително към 750 при започване на шампионата и към 1200 в края на постоянния сезон.

През миналия сезон са направени общо 11 619 теста за неразрешени субстанции, от които 9332 уринни проби за стимуланти и 2287 кръвни проби за човешки хормон на растежа. В момента текат договаряния сред комисионерския офис и синдиката на играчите (MLBPA) за въвеждане на проби за опиоиди. Разговорите започнаха през лятото след неочакваната гибел на 27-годишния питчер на Лос Анджелис Ейнджълс Тайлър Скагс, в чието тяло бяха открити изключително мощните болкоуспокояващи фентанил и оксикодон.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР