Броят на жертвите от новия коронавирус (COVID-19) във Великобритания скочи

...
Броят на жертвите от новия коронавирус (COVID-19) във Великобритания скочи
Коментари Харесай

209 починали от новия коронавирус във Великобритания за денонощие

Броят на жертвите от новия ковид (COVID-19) във Англия скочи с 209 души през последните 24 часа, като с това умрелите в страната към този момент са общо 1 228 души, заяви английското здравно министерство.

Все отново това е спад на умрелите от ковид, откакто през вчерашния ден имаше 260 души с съдбовен край.

До момента са регистрирани 19 522 инфектирани английски жители, откакто за последното денонощие са доказани още 2 433 инфектирани спрямо през вчерашния ден. Увеличението е с над 14% по отношение на събота.

Според здравните управляващи на Обединеното кралство до момента общо 127 737 души са били тествани за ковид, като това е прекомерно малко на фона на общото население, което е повече от 66 млн. души.

Преди дни стана ясно, че английският министър председател Борис Джонсън и министърът на опазването на здравето Мат Ханкок са инфектирани с новия ковид, до момента в който основният медицински шеф на Англия Крис Уити се самоизолира поради признаци на COVID-19.

Обединеното кралство ползва няколко строги ограничения за обществено разграничаване през последните седмици за битка с разпространяването на вируса. Правителството предизвести да не се подхващат каквито и да е неналожителни пътувания, стегна пропускливостта на границите и ограничи обществените събирания. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР