Британското правителство заяви днес, че може да конфискува луксозен лондонски

...
Британското правителство заяви днес, че може да конфискува луксозен лондонски
Коментари Харесай

Лондон може да конфискува луксозен апартамент свързан със Сергей Лавров

Британското държавно управление съобщи през днешния ден, че може да конфискува първокласен лондонски апартамент, платен от жена, обвързвана с съветския външен министър Сергей Лавров, заяви организация Франс прес. Това деяние може да бъде осъществено според новия режим на наказания, който влиза в действие идната седмица.

Законът за икономическите закононарушения, чието влизане в действие се форсира след нахлуването на Русия в Украйна, ще облекчи режима, при който управляващите ще могат да санкционират по-лесно по този начин наречените случаи на " необяснимо благосъстояние ", принадлежащо на хора, за които не е известно да имат източници на приходи.

Британското държавно управление заяви, че измежду тези хора може да бъде 26-годишната Полина Ковалева, щерка на Светлана Полякова, за която се твърди, че от дълго време е държанка на Лавров, осведоми Агенция Франс Прес.

Заедно с съветския президент Владимир Путин, Лавров е глобен персонално от Англия.

Опозиционният лейбъристки народен представител Крис Брайънт съобщи, че Ковалева и Полякова би трябвало да бъдат добавени към листата.

В базата данни на английския аграрен указател Ковалева е посочена като притежател на апартамент на стойност 4,4 млн. паунда (5,75 млн. долара) в първокласния лондонски квартал Кенсингтън, закупен без ипотечен заем през 2016 година Жилището се намира близо до лондонското имение на притежателя на футболния клуб " Челси " Роман Абрамович, чиито активи във Англия са замразени поради връзките му с Путин.

Мария Певчих, занимаваща се с следствия във фондацията за битка с корупцията на ограничения от независимост отстъпник Алексей Навални, съобщи, че " единственият източник на пари на Ковалева е нейната безработна майка, която по случайност е неофициална брачна половинка на Лавров ". " Това е образец по учебник за необяснимо благосъстояние. Имуществото може да бъде законно иззето още в този момент ", написа Певчих в Туитър.

Англия търси хеликоптери и самолети, принадлежащи на глобени съветски олигарси и изиска от управляващите на остров Ман да анулират регистрацията на персоналния хеликоптер на притежателя на футболния клуб " Челси " Роман Абрамович, заяви източник от английското министерство на превоза, представен от Ройтерс.

Абрамович е измежду седемте олигарси, сложени под английски наказания от през вчерашния ден, което значи, че активите му, основно парцели, частни самолети и хеликоптери, ще бъдат замразени, без да могат да бъдат осъществявани финансови преводи, свързани с тях.

Новият закон също по този начин блокира проектите на Абрамович да продаде футболния клуб " Челси “, което на процедура слага сегашния европейския първенец под контрола на държавното управление. Отборът може да продължи да играе, само че държавното управление декларира, че клубът може да бъде продаден, стига самият Абрамович да не се облагодетелства от това.

Канада също наложи наказания на милиардера Роман Абрамович, само че този ход няма да повлияе на канадските интервенции на компанията " Евраз Норт Америка ", съобщи министър председателят Джъстин Трюдо през днешния ден във Варшава, заяви " Глоуб енд Мейл “. Тази компания е дъщерно сдружение на " Евраз Пи Ев Си " със седалище в Лондон, 28 на 100 от акциите на която са благосъстоятелност на Абрамович. Канада също по този начин не разрешава на 32 съветски компании и държавни организации да получават каквото и да е отбранително съоръжение или доставки от Канада, се споделя в информацията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР