Британският милиардер Ричард Брансън е нанесъл сериозни щети върху репутацията

...
Британският милиардер Ричард Брансън е нанесъл сериозни щети върху репутацията
Коментари Харесай

Брансън бил в данъчен рай, докато искал държавна помощ за Virgin Atlantic

Британският милиардер Ричард Брансън е нанесъл съществени вреди върху репутацията на Virgin Group, защото се е намирал в данъчен парадайс, до момента в който основаната в Обединеното кралство самолетна компания Virgin Atlantic е желала държавна помощ по време на пандемията.

Това се споделя във вътрешни имейли на Virgin, представени в правосъден иск за 250 млн. $ в Лондон, заяви Reuters.

Имейлите бяха представени от юристите на американския влаков оператор Brightline, който е съден от Virgin Group, откакто анулира договорка за потребление на марката Virgin през 2020 година, 18 месеца след подписването ѝ.

По силата на договорката Brightline експлоатира железопътна линия във Флорида, употребявайки името Virgin Trains USA.

Brightline твърди, че е отменила договорката, тъй като марката Virgin е била наранена от отрицателното отразяване в пресата на изказванието на Брансън от 2020 година, че Virgin Atlantic се нуждае от помощ от английското държавно управление, с цел да оцелее след пандемията.

Адвокатите на Brightline се базират на вътрешни имейли на Virgin Group, в които създателят Брансън е разказан като " палач на репутацията ", до момента в който в един имейл от външен консултант по връзки с обществеността се споделя " Ричард би трябвало да покаже, че не е безсърдечен милиардер, който заобикаля заплащането на налози. "

В имейл от април 2020 година основният изпълнителен шеф на Virgin Group Джош Бейлис загатва данъчното престояване на Брансън по отношение на настояването за избавяне, като споделя " Ричард не може да избегне рецензията. Истината е, че той е платил допустимо минимум налози ".

От своя страна, Virgin твърди, че марката ѝ не е била повредена от дейностите на групата във връзка с COVID-19, което значи, че Brightline не е имала право да приключи лицензионната договорка, без да заплати такса за овакантяване в размер до 200 млн. $.

Дружеството желае и неизплатени лицензионни такси.

Адвокатът на Virgin декларира в правосъдните документи, че марката е претърпяла прочут отрицателен напън във Англия през 2020 година след настояването на Virgin Atlantic за държавна поддръжка, само че репутацията ѝ бързо се е възстановила и не е била наранена в Съединени американски щати.

Адвокатът на Brightline обаче съобщи, че договорката е дала право на клиента му да получи марка с висока интернационална известност, като Coca-Cola или водещите европейски футболни тимове Реал Мадрид и Барселона.

" Това е " Бийтълс ", а не " Бей Сити Ролс ", аргументира се правозащитникът, съгласно правосъдните документи по делото, представени от Reuters.

 

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР