Британският авиопревозвач Monarch се запъти към фалит. Изненадващо тази сутрин

...
Британският авиопревозвач Monarch се запъти към фалит. Изненадващо тази сутрин
Коментари Харесай

Поредна европейска авиолиния се запъти към фалит

Британският авиопревозвач Monarch се запъти към банкрут. Изненадващо тази заран компанията заяви посредством обществената мрежа Twitter, че всички идни полети се анулират.

" Съжаляваме да съобщим, че Monarch спря всички полети и почивки ", гласи късото известие. Последващо такова прикани пасажерите да не вървят към летищата.

Първоначални оценки демонстрират, че към 110 000 пасажера, които сега са в чужбина и са имали билети за връщане във Англия, са наранени от обстановката. Ресорната държавна организация към този момент разгласи, че работи по решение на казуса.

Други към 300 000 души са имали билети за идни полети.

 Lufthansa предлага €200 милиона за банкрутиралата Air Berlin
Lufthansa предлага €200 милиона за банкрутиралата Air Berlin

И да поема до 100 милиона евро настоящи разноски

" Растящите разноски и все по-конкурентния пазар при европейските полети на къси дестинации е една от главните аргументи за продължителния интервал на загуби на Monarch Group ", споделя Блеър Нимо от KPMG, която ще преведе компанията през процедурата за оповестяване на банкрут. Monarch, с изключение на авиолиния, притежаваше и тур операторски бизнес, който също стопира работа. Компанията е най-дълго просъществувалата частна компания в бранша във Англия.

В рамките на актуалната година това е следващата открита процедура по банкрут на европейска авиолиния. През лятото Air Berlin, втората най-голяма авиолиния на Стария континент, спря работа, откакто Etihad Airways спря финансовите инжекции. Националният транспортьор на Италия, Alitalia, също бе разгласен за продажба.

Наскоро пък Ryanair, номер едно в Европа по брой превозвени пасажери, спря хиляди полети поради дефицит на водачи.

 Ryanair стопира полетите до 5 дестинации от София
Ryanair стопира полетите до 5 дестинации от София

И понижава пътуванията до още 8
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР