Британски учени направиха истински пробив, като създадоха версия на истинското

...
Британски учени направиха истински пробив, като създадоха версия на истинското
Коментари Харесай

За първи науката възстанови истинското лице на Исус Христос

Британски учени направиха същински пробив, като сътвориха версия на същинското съгласно тях лице на Исус Христос. Резултатът корено се разграничава от портретите на Месията, които всички сме виждали в църквите.

Постижението е на антрополози от правосъдната медицина. Заедно с британците са работели и техни израелски сътрудници, с цел да се пресъздадат евентуалните черти на Христос.

В работата си антрополозите са употребявали способи, сходни на тези, които употребява полицията при основаването на картина на търсените нарушители.

Портретът на хипотетичното лице на Христос е нарисуван от Ричард Нийв от университета в Манчестър, който през последните години е съумял да реконструира лицата на Филип II – бащата на Александър Македонски, и на цар Мидас от Фригия.

Нийв и неговите сътрудници са употребявали компютърна томография, с цел да основат обособените части от лицето, започвайки от челюстната конструкция, мускулите и кожата.

При основаването на 3D облика учените са имали поради, че Исус Христос е от семитски генезис. Използвани са и данни с описания на мъжете към 30-години, живели към Йерусалим в този исторически интервал.

За да се дефинира цветът на косата, кожата и очите, учените са употребявали рисунки, открити в разнообразни археологически обекти през I век, когато евентуално се е написала Библията.

Научният екип стига до заключението, че Христос е имал тъмни очи, къса и къдрава коса, както и брада в сходство с еврейската традиция.

Макар че съставянето на престъпни портрети не е точна просвета и не е несъмнено, че действителният човек наподобява тъкмо съгласно компютърния модел, възстановката на лицето на Исус Христос е същински прогрес в проучването на библейските облици.

Професор Алисън Галоуей от Университета по антропология в Калифорния споделя, че на портрета, основан от екипа на Нийв, е по-вероятно да е същинското лице на Христос, в сравнение с върху работата на доста велики майстори на четката.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР