Британската избирателна комисия започна разследване във връзка с финансирането на

...
Британската избирателна комисия започна разследване във връзка с финансирането на
Коментари Харесай

Разследват Борис Джонсън откъде са парите за ремонта на апартамента му

Британската изборна комисия стартира следствие по отношение на финансирането на ремонта на жилището на английския министър председател Борис Джонсън, като съобщи, че имало учредения да се подозира, че е осъществено закононарушение , съобщи " Ройтерс ".

" Сега сме задоволени, че има рационални учредения да подозираме, че може да е имало закононарушение или нарушавания ", означиха от Избирателната комисия по отношение на финансирането на жилището над " Даунинг стрийт " 11, където Джонсън живее.
 Борис Джонсън под възходящ напън поради ремонта на жилището си
Борис Джонсън под възходящ напън поради ремонта на жилището си

Ремонтът бил коствал цели 200 000 паунда

" Следователно ще продължим тази работа като публично следствие, с цел да установим дали това е по този начин ", допълниха от комисията.

Разследването ще дефинира дали транзакции, свързани със ремонтните работи, попадат в режима, контролиран от комисията, и дали такова финансиране е било регистрирано, както се изисква.

Ако откри, че е осъществено нарушаване и има задоволително доказателства, тогава комисията може да наложи санкция или да отнесе въпроса до полицията.

На въпрос кой е платил първичните фактури за ремонта, Джонсън увери, че е поел разноските и се е съобразил напълно с кодекса за държание и министерския кодекс.

" Отговорът е, че аз покрих разноските ", сподели Джонсън, запитан в Народното събрание от водача на опозиционната Лейбъристка партия Кийр Стармър, който дефинира Джонсън за подкупен.
 Англия опровергава информациите, че Борис Джонсън е споделил
Англия опровергава информациите, че Борис Джонсън е споделил " оставете телата да се натрупат "

" Не е правилно - това е изрично отречено на практика от всички "

Въпреки че през годините Джонсън неведнъж устояваше на гафове, рецесии по отношение на Брекзит и разкрития по отношение на прелюбодейството си, в този момент той се бори с редица обвинявания, които съгласно съперници демонстрират, че той е неспособен за поста и че държавното управление му е проядено от корупция и шуробаджанащина.

Неговите поддръжници отхвърлят, че е сторил нещо неправилно и споделят, че е фокусиран върху COVID-19 рецесията. Стармър акцентира, че Джонсън е избрал тапети за 840 паунда (1 164 долара) ролката измежду рецесията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР