Британската филмова академия временно лиши Ноел Кларк от наградата на

...
Британската филмова академия временно лиши Ноел Кларк от наградата на
Коментари Харесай

Отнеха наградата BAFTA на Ноел Кларк заради обвинения в сексуално насилие

Британската кино академия краткотрайно лиши Ноел Кларк от премията на Британската академия за кино и телевизионно изкуство (BAFTA) за принос в развиването на кинематографията заради обвинявания в полов тормоз, заяви филмовата академия на Обединеното кралство в четвъртък, 29 април.

„ В светлината на изказванията за съществено нарушаване от страна на Ноел Кларк, оповестени в четвъртък вечерта в The Guardian, BAFTA реши да приключи участието му и краткотрайно да анулира премията си за приноса му в развиването на киното. Тази мярка влиза в действие неотложно и ще остане в действие до последващо уведомление “, се споделя в изказването.

Самият Ноел Кларк отхвърля виновността си.

„ В своята двадесетгодишна кариера сложих на напред във времето приобщаването и разнообразието. През това време нито един човек не е отправял обвиняване против мен. Ако някой, с който съм работил, се усеща неудобноот мен, откровено се оправдавам. Категорично отхвърлям [обвинението] в полово принуждение и имам намерение да се защитя против тези погрешни изказвания “, сподели артистът.

В четвъртък The Guardian разгласява публикация за 20 дами, които упрекват Кларк в разнообразни типове полов тормоз, по-специално неуместно полово държание на снимачната площадка.

45-годишният Кларк е прочут с функциите си във филми „ Доктор кой “, „ Секс “, „ Наркотици “ и „ Рокендрол “, „ Боря се с колоси “ и други филми. През 2009 година Кларк получи премия BAFTA Rising Star за Span II, където режисира, написа и взе участие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР