Управителят на ВиК – Варна инж. Веселин Русев започна поредица

...
Управителят на ВиК – Варна инж. Веселин Русев започна поредица
Коментари Харесай

ВиК – Варна призова пътностроителните фирми да спазват графиците | При неизпълнението им ще се налагат санкции

Управителят на ВиК – Варна инж. Веселин Русев стартира поредност от незабавни срещи с компаниите реализатори на обектите по плана „ Изграждане на ВиК инфраструктура “ на стойност 138,4 млн. лева, оповестиха от сдружението.

Днес той се срещна с най-големите компании в обединяванията, които работят по обектите - „ Хидрострой “ и „ Инжстрой “. Повод бяха насъбраните проблеми главно на две места – местностите „ Траката “ и „ Пчелина “.

По време на диалозите с изпълнителите инж. Русев настоя за съблюдаване на графиците на обособените действия, както и за ускорение на темповете на работа на обектите, които предизвикват стеснение на живеещите и/или затрудняват напредването на транспортните средства – частни и публични.

Управителят на ВиК – Варна изиска от компаниите реализатори да правят незабавно възобновяване на нарушената пътна настилка по улиците, по които работата към този момент е завършила, като се изключи тези, за които Община Варна би трябвало да започва своите планове за създаване на тротоари, осветяване и асфалтиране.

Инж. Русев предизвести представителите на компаниите, с които са подписани контракти за изпълняването на дейностите по плана, че при несъблюдение на утвърдените от ВиК – Варна графици ще се постановат корекции и наказания.

Срещите за отчитане на напредъка на компаниите по обектите от плана ще се организират всяка седмица, а при пораждане на нужда и по-често.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР