Бойците от палестинската екстремистка групировка Ислямски джихад продължават да изстрелват

...
Бойците от палестинската екстремистка групировка Ислямски джихад продължават да изстрелват
Коментари Харесай

Продължават боевете между израелските сили и Ислямски джихад

Бойците от палестинската екстремистка формация " Ислямски джихад " не престават да изстрелват ракети против Израел от линията Газа, а израелските военновъздушни сили нападат позиции на палестинската организация.

Според някои медии, поради възобновените ракетни офанзиви Израел е прекратил договарянията за помирение, само че информацията не е доказана от публични източници.

Сирените за въздушна паника в Израел в събота сутринта още веднъж бяха задействани след релативно спокойната нощ. За пръв път от началото на сраженията беше оповестена паника от ракетни набези наоколо до Йерусалим.

Израелските сили за защита обявиха, че са бомбардирали няколко позиции и скрити ракетни установки на " Ислямски джихад ".

През последните дни израелските военновъздушни сили нападнаха над 250 позиции в линията Газа, като по думите им са умъртвили няколко високопоставени членове на придвижването, което поддържа близки връзки с Иран.

Палестинското министерство на опазването на здравето заяви, че от вторник, когато стартира израелската атака, до момента в линията Газа са били убити 33-ма души. Сред жертвите има и шест деца, а ранените са над 100. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР