Бойко Борисов ще слезе от политическата сцена сатанизиран, защото пропуска

...
Бойко Борисов ще слезе от политическата сцена сатанизиран, защото пропуска
Коментари Харесай

Кънчо Стойчев: Борисов ще слезе сатанизиран от политическата сцена


Бойко Борисов ще слезе от политическата сцена сатанизиран, тъй като пропуща последните шансове да избегне този развой, съобщи в изявление за радио „ Фокус “ социологът Кънчо Стойчев.

„ Очевидно ще би трябвало да се готвим за ново съдружно ръководство. Няма партия или политическа мощ в България, която да е способна да вземе 50% в един предстоящ парламент. Ще имаме парламент, в който най-вероятно никой няма да има повече от 30% наличие, т.е. чака ни комплицирана коалиция “, предвижда той.

„ И тук в действителност е изборът на ГЕРБ. Това твърдоглавие, което се демонстрира сега, разбирам претекстовете. От правна позиция чисто официална легитимност на това ръководство съществува. Но този дебелоглав, който се упражнява, ще докара до значими последствия “, уточни още анализаторът.

Според Кънчо Стойчев в същото време, в което ще се ръководи напук, ще се образува доста по-силно опозицията и бъдещите общи дейности на избрани политически сили против ГЕРБ, т.е. ГЕРБ губи от това.

„ Не съм сигурен, че министър председателят Борисов си дава ясна сметка, по тази причина ще го изрека на всеослушание. Той постоянно е бил или обичан, или ненавиждан, което е обикновено за един политик, само че има един развой, който става рисков. Това е процесът на сатанизация. Тя е субективна, само че е справедлив публичен развой, един път стартира ли, никой не може да я спре. Борисов поема по този път с това твърдоглавие и след няколко месеца ще се окаже в обстановка на сатанизиран политик, от вида на Костов или на Жан Виденов. А когато един политик е сатанизиран, опциите за неговото деяние са безпределно малко “, изясни социологът. И добави, че точно с държанието си Борисов е провокирал този развой.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР