Бостън. Американското подразделение на Subaru обяви, че заводският екип на

...
Бостън. Американското подразделение на Subaru обяви, че заводският екип на
Коментари Харесай

Subaru и Травис Пастрана с впечатляващо постижение на високопланиско състезание

Бостън. Американското поделение на Subaru разгласи, че заводският екип на марката Subaru Motorsports USA с водач Травис Пастрана са сложили впечатляващ нов връх на високопланинското съревнование Mt. Washington Hillclimb 2021.

Зад кормилото на особено квалифицираното Subaru WRX STI Gymkhana 2020 (600 конски сили), Пастрана е постигнал време на трасето от 5 минути и 28.67 секунди, което съставлява усъвършенстване с повече от 16 секунди спрямо предходното най-хубаво такова от 2017 година. С това си достижение Травис освен слага нов връх на трасето и грабвай успеха в общото класиране, само че и изпреварва втория с повече от 45 секунди.

" Записахме нов връх! ", разяснява Пастрана след успеха. " Този автомобил е съвършената машина за това. След класирането ми на второ място на Goodwood настина желаех да слага нов връх тук, с цел да покажа на какво е способна колата в верните условия. За благополучие имахме положително време през тази година и знаех, че в случай че направя чисто каране, ще имам опит за достижение от 5:44. Такова наслаждение... Нямам самообладание да го направя отново идната година ".

Високопланиското съревнование Mt. Washington Hillclimb се организира обичайно на три години, предлага едно от най-предизвикателните трасета в автомобилния спортен календар на Съединени американски щати и в това време е най-старото по рода си за цяла Северна Америка.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР