Бомба избухна снощи в супермаркет в Санкт Петербург. За щастие

...
Бомба избухна снощи в супермаркет в Санкт Петербург. За щастие
Коментари Харесай

Над 10 ранени след атентат в супермаркет в Санкт Петербург

Бомба избухна нощес в супермаркет в Санкт Петербург. За благополучие починали хора няма, само че 13 души са ранени. Взривило се е самоделно устройство, случаят е станал към 18:30 ч. локално време в един от магазините на веригата „ Перекресток “.

За 8 от потърпевшите хора се е наложила хоспитализация. Към тази заран двама от тях към този момент са изписани, останалите шестима обаче се постанова да останат за лекуване, излиза наяве от думите на зам. регионалния шеф на Санкт Петербург Анна Митянина. Тя отбелязва също, че измежду потърпевшите при гърмежа 13 души няма деца, съобщи ТАСС.

Сградата, в която се намира супермаркетът, няма съществени вреди. От администрацията на региона оповестяват, че комисия към този момент е направила оглед. Според нея има единствено незначителни повреди, които ще в профил притежателят. Те не заплашват здравето и живота на хората.

Първоначално следствието стартира следствие, като не изключи нито една версия за гърмежа. Тази заран обаче съветският президент Владимир Путин категоризира случая като атентат. „ Вчера в Санкт Петербург бе осъществен терористичен акт. Наскоро Федералната работа за сигурност (ФСБ) предотврати още един опит за атентат “, съобщи той по време на среща с съветски бойци, взели участие в интервенциите в Сирия. Путин означи, че е разпоредил на шефа на ФСБ да работи спряно отговорните за терористичния акт в границите на закона. При риск за живота и здравето на сътрудниците на спецслужбата обаче те да работят уверено и да унищожават „ бандитите “ на място.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР