Бодигардове на НСО охраняваха даже и в морето премиера Николай

...
Бодигардове на НСО охраняваха даже и в морето премиера Николай
Коментари Харесай

КОМЕДИЯ на живо: Гардове по бански пазят Николай Денков да не се удави в морето

Бодигардове на НСО охраняваха дори и в морето премиера Николай Денков по време на визитата му в Приморско през отминалия уикенд заради боязън, че министър-председателят може да се удави, или пък да бъде атакуван ненадейно. Това описаха пред „ Уикенд “ плажуващи на Северния плаж в Приморско в региона към бар „ Бохеми “, станали очевидци на невижданите ограничения за сигурност, които се ползват по отношение на комичния Денков.

Миналия петък министър председателят на сглобката изненадващо се появи в курортното градче на юг от Бургас, с цел да участва на ултра крос триатлона „ Лъвско сърце “ и да връчи купите на спечелилите, преодолели 3 км плуване в намерено море, 116 км планинско колоездене и 21 км тичане в кръстосан терен.

Мнозина обаче заподозряха, че триатлонът за устойчивост е единствено предтекст на Денков, с цел да отскочи за два дни до морето и да „ поваканцува ” преди подновяването на горещия политически сезон. Премиерът в последна сметка е изкарал единствено 2-3 часа на плажа и то сутринта на 3 септември – точно на рождения си ден.

Денков се е появил към 10 ч. сутринта на плаж наоколо до резиденция „ Перла “ в региона на плажния бар „ Бохеми “, следван от няколко униформени чиновници на НСО и от цивилни държавни гардове по бански, като даже в морето е бил обкръжен от плуващи към него охранители.

„ Влезе да се изкъпе в морето и двама гавази също го последваха, може би тъй като имаше талази. Присъствието му на Северния плаж нямаше по какъв начин да остане неусетно поради многото униформени охранители със слушалки на ушите “, описа свидетел на двучасовия плаж на Николай Денков.

С защитата на премиера в Приморско бяха заети рекордните 12 охранители от НСО, както и два патрулни автомобила на Министерство на вътрешните работи, видя с очите си репортерът. Бодигардовете на Денков ескортираха блиндираната му лимузина БМВ с два джипа тойота „ Лендкруизър “ и един „ Рейндж Ровър “.

Реклама

Денков се настани в президентския апартамент на 5-звезден хотел, като поради неговото наличие цялостен етаж беше опразнен от туристи, а въоръжени с револвери и късоцевни картечни автомати мъже дежуряха пред асансьора, както и на оживената и претъпкана с туристи крайбрежна улица „ Бриз “. 

В помощ на държавните гардове униформени служители на реда, полващи два патрулни автомобила на Министерство на вътрешните работи, ловко пренасочваха пътникопотока и изключително младежи, фучащи безотговорно с тротинетки и електрически триколки чартърен – атракция, строго неразрешена в множеството курортни градчета, само че налична даже за деца под 10-годишна възраст в забравеното от Бог и власт Приморско и довела до няколко съществени случая това лято.

„ Трябваше някое хлапе да се блъсне в Денков, че да се сети кметът да забрани рисковите триколки, разрастващи скорост от 25 км/ч “, разясниха по този мотив жителите на Приморско.

Други пък небрежно направиха калкулация какъв брой е излязъл престоят на Николай Денков на морето – цената за нощувка в президентския апартамент е 700 лв., а съгласно неофициална информация от чиновници на хотела съпътстващите го охранители от НСО също са били настанени в стаи с 5-звезден разкош, всяка от които коства „ единствено “ по 280 лева на данъкоплатците.

Денков отпраши към София в ранния следсобед на 3 септември, с цел да се озове часове по-късно в турския ресторант „ Тюркоаз “, който беше затворен за рождения му ден. Сред присъстващите над 100 посетители са били политици от всички партии, само че Бойко Борисов не е бил измежду тях, въпреки да е имал покана.

Само 2 дни по-късно министър.председателят още веднъж бе в региона, само че този път по драматичен мотив.

Той дойде на 5 септември, сякаш да координира спешния щаб след невиждания потоп по морето, а в действителност да се опита да си направи следващия безразсъден пиар.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР