Близо три четвърти искат ЕС трябва да има повече правомощияМнозинството

...
Близо три четвърти искат ЕС трябва да има повече правомощияМнозинството
Коментари Харесай

Повечето европейци недоволни от Брюксел заради COVID-19

Близо три четвърти желаят Европейски Съюз би трябвало да има повече пълномощия
Мнозинството от жителите на Европейски Съюз не са удовлетворени от досегашния общ отговор на пандемията от COVID-19. Това сочат данните от изследване на публичното мнение, показани от Европейския парламент и представени от Българска телеграфна агенция.

Половината (50%) показват незадоволство (37% в България), до момента в който удовлетворени са 48% в Европейски Съюз и 57% у нас. Подобни са резултатите и при отговора на въпроса за съдействието сред европейските страни в тази посока - 53% в Европейски Съюз са недоволни (39% в България), а 44 на 100 са удовлетворени (52 на 100 у нас). Мнозинството (74% в Европейски Съюз и 82% в България) е на мнение, че Европейски Съюз би трябвало да разполага с повече благоприятни условия за превъзмогване на последствията от пандемията.

Според българските участници в допитването най-голямо внимание би трябвало да се обърне на поддръжката за жителите и компаниите (35%), да се влагат средства в стопанската система и да се изготви метод за бъдещи сходни случаи (31%), до момента в който за останалите в Европейски Съюз най-важно е да има ваксини за всички (39%).
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР