С помощта на здравните власти бе проверено какво е качеството

...
С помощта на здравните власти бе проверено какво е качеството
Коментари Харесай

Какво е качеството на морската вода и можем ли да плажуваме спокойно?

С помощта на здравните управляващи бе тествано какво е качеството на морската вода и можем ли да плажуваме умерено, съобщи бтв.
Прочетете още
„ През летния сезон качеството на водата се следи на две седмици, като през две седмици пробите се вземат от един и същи пункт. На нашата територия има 49 зони за къпане, от които се правят 49 пробовземания “, изясни доктор Кофинова, шеф на Дирекция „ Обществено здраве “ към РЗИ в Бургас.

По време на изявлението бяха взети проби от морето, които да бъдат изследвани.

„ Пробите се изследват за два индикатора, според условията в Наредба 5 – за ешерихия коли и ентерококи. От началото ма този сезон са взети 92 проби. Проведени са 184 проучвания. До момента водата дава отговор на условията за чудесно качество. Къпането може да стартира, а то към този момент е и почнало “, разяснява доктор Кофинова.

Тя уточни, че всяка година се прави категоризиране на плажовете, според от това дали през последните 4 години е имало отклонения от съответните стойности.

„ Няма никакви закани от страна на морето, то е чисто и можем да се къпем умерено “, уточни доктор Кофинова. Резултатите излизат в границите на 72 часа.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР