Близки и приятели на прегазен от пиян шофьор велосипедист излизат

...
Близки и приятели на прегазен от пиян шофьор велосипедист излизат
Коментари Харесай

Близки на прегазен от пиян шофьор велосипедист излизат на протест

Близки и другари на прегазен от пийнал водач велосипедист излизат на митинг. Година след злополуката в Приморско причинителят е на независимост, а делото едвам в този момент стартира.

33-годишният Евелин Дуков отивал с колелото от Царево до Приморско при брачната половинка си. На входа на града е затрит от водач, карал в насрещното с 94 км/час.

След злополуката лидерът е избягал, хванат е по-късно. Установено е, че е карал с 2,7 промила алкохол в кръвта. Той и досега отхвърля да е отговорен за злополуката, като изяснява, че не помни нищо. И в този момент, както и тогава, светофарът на кръстовището не работи.

Обвиняемият е освободен с мярка подписка.
Царево и Приморско на митинг след гибел на пътя Хората упорстват за строго наказване и ограничения напредването да е по-безопасно
Близките на младия мъж събират подписка за смяна на Наказателния кодекс – пияните и дрогирани водачи да получават по-тежки санкции.

„ Жалкото и куриозното в обстановката е, че жертвите вършат всичко допустимо да има някаква развръзка, а килърът е на независимост, работи и е по-облагодетелстван от нас. Каквато и присъда да му дадат, и 20 години, Евелин след 20 години няма да се върне”, споделя Людмила Дукова – брачна половинка на Евелин.

„ Искаме законът да бъде изменен и това да не се третира като ПТП, за нас си е убийство”, сподели Иван Гайков, един от най-близките другари на Евелин. „ В момента в България е по-безобидно да убиеш някого с кола, в сравнение с да вземеш подкуп. Това е недопустимо”, акцентира той.
Съдът в Бургас остави в ареста водача, прегазил колоездач в Приморско Близки и другари на 33-годишния мъж се събраха на митинг пред Съдебната палата
„ Не може безконтролно да се качваш пийнал на колата и да си мисли единствено, че може би на теб няма да се случи. Събираме подписка, с цел да се промени законът и годините да стигат до 30 при сходни катастрофи при изключително тежки обстоятелства”, сподели още Людмила Дукова.

Общинският съвет в Царево ще поддържа с декларацията дейностите за по-сериозни санкции.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР