Благоевград и Сандански домакинстваха на бизнес форуми за туризъм. Срещите

...
Благоевград и Сандански домакинстваха на бизнес форуми за туризъм. Срещите
Коментари Харесай

Благоевград и Сандански домакинстваха на бизнес форуми за туризъм 

Благоевград и Сандански домакинстваха на бизнес конгреси за туризъм. Срещите се организираха под надпис „ Възможности, вероятности и положителни практики “ и се проведоха от съдружие „ На фокус “ в границите на трансграничен план.

Целта беше да се разпространяват сполучливо осъществени бизнес модели от бизнесмени в трансграничния район, с което да се подтиква развиване на предприемачеството, основаване на бизнес партньорства и работа в мрежа сред всички заинтригувани страни за реализиране на резистентен стопански напредък в трансграничния район. В деянията се включиха лектори – сполучливи бизнесмени в областта на туризма, маркетинга, ИКТ и европейските стратегии, развили своите предприемачески хрумвания в сполучлив бизнес.


Сред акцентите в програмата на форума беше известната в цяла България и десетки страни по света Баба Дешка. Жената, чието име през последните години се трансформира в емблема на селския туризъм, описа пред събралите се за началото, компликациите и дългия път към триумфа. Неподправена и достоверна, Баба Дешка описа по какъв начин една стая със остаряло кюмбе и сърце, отворено за хиляди нови другарства, могат да се трансфорат в сполучливо бизнес начинание, даващо издръжка на няколко фамилии. И по какъв начин една 50-годишна къща в затънтено планинско село може да стане неповторимо място за отдих, вкусна храна и незабравими прекарвания за хора от всички краища на планетата.

Живко Иванов – с дълготраен опит в консултанския бизнес, показа значимостта на бизнес партньорствата и работата в мрежа за развиването на сполучливо предприемачество.

Съвременните ИКТ принадлежности, цифровият маркетинг и реклама като прийом за напредък бяха презентирани от специалиста в тази област Мариан Кънев.

Дългогодишният туристически сътрудник и блогър Симана Марковска приказва за това, какви са способите и тънкостите за развиване на виновен и резистентен туризъм.

Мястото на биофермерството в развиването на нетрадиционен тип туризъм показа мениджърът на био хотел „ Моравско село “ Здравка Смиленова.

В градовете в Югозападна България организираха проява VR технологията като актуален метод за показване на туристически артикули.

Вторият ден от събитието протече с посещаване на място в конна база „ Периволас “ в разложкото село Бачево. Собственикът Иван Наков показа с присъстващите своя опит и това, че в случай че мощно желаеш нещо и работиш за постигането му – то ще се случи. Участниците във форума имаха опцията да видят на място по какъв начин от една поляна и 3 коня, 23 години по-късно – с доста труд и огромно сърце, можеш да посрещаш посетители от под дърво и камък, които да идват при теб поради красивите животни, природата, храната и най-много отношението.
Експертът на ОИЦ – Благоевград Елена Михова показа активността на центъра, както и образци за сполучливо изпълнени планове с европейско финансиране от програмен интервал 2014 – 2020 година
В рамките на два дни събитието продължи и в град Сандански.

“Туристът през днешния ден желае да претърпява, той желае да се потопи в локалната просвета, да седне с някоя баба на маса, тя да му сготви. Да има опция на пазара да си поговори с локалните хора, които оферират разнообразни артикули ”, съобщи в Сандански блогърът Симана Марковска.
Проектът е финансиран по 6-та покана на Програма за трансгранично съдействие ИНТЕРРЕГ V-А Гърция-България 2014-2020, Инвестиционен приоритет 1-A “Конкурентоспособна и новаторска трансгранична зона ”, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване и националните бюджети на участващите страни, написа bgtourism. bg

Проектът се извършва в партньорство сред четири организации: Търговската камара на Солун (Водещ партньор), Професионална асоциация на исторически център на Солун, Сдружение на бизнесмените район Гоце Делчев и Сдружение „ НА ФОКУС “.

Във форумите се включиха десетки представители на бизнеса, клъстери, бизнес центрове и инкубатори, обществени и други организации и институции, работещи в поддръжка на бизнеса в трансграничния район, както и младежи – сегашни и бъдещи бизнесмени.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР