От днес до 27 май Народното събрание е домакин на

...
От днес до 27 май Народното събрание е домакин на
Коментари Харесай

София е домакин на сесия на НАТО

От през днешния ден до 27 май Народното събрание е хазаин на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО. За събитието идват над 400 представители от 32 страни членки на Алианса и от 25 страни сътрудници. Днес и на следващия ден те вземат участие в работата на петте комитета на Парламентарната асамблея.

Комитетът по защита беше открит от българския боен министър. Пред парламентаристите Атанас Запрянов предизвести, че България е цел на хибридната експанзия на Русия и изясни, че има информация, че съветската страна прави опит да се намеси в евровота у нас.

„ По умозаключение на Европейския парламент има информации за такава интервенция. С хибридни въздействия да се повлияе на резултата от изборите. Част сме от тази хибридна офанзива, защото България прави вот 2 в 1. Говорим за европейските избори. Не става въпрос за нашите вътрешни национални избори ”, уточни той.

По думите на военния ни министър България поддържа наличието на Алианса в Черноморския район и загатна, че  при потребност многофункционалната бойна група у нас може да се разшири до бригада. Той уточни, че  се нуждаем от брегова система за противокорабна отбрана и в случай че има страна, която би желала да разположи такава система, това би усилило нашата отбрана.

Запрянов беше безапелационен - поддръжката за Украйна би трябвало да продължи, тъй като в противоположен случай „ Путин може да се въодушеви и да нападна други територии, в това число и страни членки на НАТО ”.

„ Тъй като съветската експанзия към Украйна е директно предизвикателство за нашата сигурност, ние ще продължим да поддържаме Украйна в нейните законни дейности за противопоставяне на съветската военна инвазия и за възобновяване на териториалната ѝ цялост в границите на интернационално приетите ѝ граници “, съобщи министърът на защитата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР