Бизнесменът Илия Златанов, създател на най-голямата фирма за производство на

...
Бизнесменът Илия Златанов, създател на най-голямата фирма за производство на
Коментари Харесай

Българското гробище. За скандали като нашите летят оставки и се лее кръв, а тук - тишина

Бизнесменът Илия Златанов, основател на най-голямата компания за произвеждане на асансьори, имал юридически проблеми. Свързали го с Петьо Петров, прочут още като Петьо Еврото, някогашен началник на Столичното разследване, замесван неведнъж в кавги, с цел да му помогне.
Петров и брачната половинка му са заели със задачата, от което Златанов олекнал с милиони и десетки килограми злато. Когато почнал да се дърпа и да си желае парите, го заплашили, че ще гние в пандиза или ще го унищожават, ще унищожават и сина му. Всичко това в елементи споделя Златанов пред Антикорупционния фонд, в сряда вечер и в предаването на Люба Кулезич по Евроком.

От потресаващия роман разбираме:

Зам.-главният прокурор и началник на Следствието Борислав Сарафов е част от кръга, в който се подвизава Петьо Еврото и постоянно посещава „ офиса “ в ресторант „ Осемте джуджета “. Там се подписват и осъществят подмолни покупко-продажби, рекет, шантаж и изнудване на попаднали в мрежата на паяка жертви. Сарафов е оня върховен магистрат, синът на който бе осветлен по „ Апартаментгейт “ за закупени тузарски и скъпи парцели в първокласен квартал, а инспекция сподели, че всичко е ОК.

Доскорошният началник на Специализираната прокуратура Димитър Франтишек Петров също посещавал Еврото в „ Осемте джуджета “. Същият наскоро самичък изиска да бъде освободен от високия пост е бе прикрит от погледа на медиите. Защо ли? Дали към този момент в мафията не са имали информация, че следствието на Николай Стайков от Антикорупционни фонд ще стигне и до него?

Излезе и името на вътрешния министър Младен Маринов – брат му бил персонален водач на Петьо Еврото. Боже! За Маринов от години се приказва, че бил водач на висаджийския необут Мето Илиенски, в този момент пък брат му вози Еврото… Няма такава страна! Наистина. И този наглец Маринов продължава несмущаемо да ръководи към 60 000 чиновници, които да ни пазят от кого? От брат му и на брат му чорбаджията? За министър председателят се прави на заплеснат и не е изхвърлил още Маринов?!

Появи се и името на донор №1 тази пролет – Делян Пеевски – къде без него. Той пък харесал компанията за асансьори на Златанов и си я поискал, тъй като знаел, че от Брюксел към София ще тръгнат едни 4 милиарда за замяна на асансьорите в страната. Колко иновативно…

Но да караме нататък. Когато по едно време Златанов взел да се инати и да си желае парите и златото, Еврото му споделил: Ние с Черепа се оправихме, вие ще изчезнете като песъчинки в пустинята. „ Ще изчезнете “ ще бъдете премахнати ли значи? Преди години един от новите кръстници в българския преход – към този момент мъртъв – използваше изразът, когато някой му пречи: Време е да отиде на разходка. И Луканов отиде… В „ Ирландецът “ пък мафията прикрива мокрите поръчки зад изречения като: „ Той отпътува за Австралия “ или „ Да ремонтираме къщата “.

Гешев не дава брифинг след чудовищните разкрития, за които бизесменът твърди, че има доказателства. Не споделя нищо за Франтишек и Сарафов, които са от най-близкия му длъжностен кръг. Мълчи и за брата на вътрешния министър, който би могъл да е връзката сред Маринов и мафията. Да не би в тяхното семейство да е традиция да се слугува на сходни кръгове? Срещу какво? Борисов и Гешев към този момент трябваше да са подхванали административни ограничения, а прокуратурата да е почнала следствие.

Дайте доказателства, ще ревне медийният свинарник на Пеевски. В описа на Златанов изобилства от такива. Те могат бързо и тъкмо тествани и съпоставени по дати и събития. Разбираме още, че предприемачът е подавал сигнали, звънял на 112, само че вместо помощ и подпомагане бил задържан и заплашван. Срещу причинителите - нищо, с изключение на цялостна поддръжка от цели институции. Такова знамение не е било в най-бруталните мафиотски времена в Съединени американски щати и Италия.

Тк в най-хубавият случай Гешев или неговата Сийка ще заявят, че Златанов е следващият избягал от България, който приказва, с цел да се пази. Няма да чуем и дума за потресаващите разкрития за висши прокурори, схеми за изнудване с дейната помощ на високопоставени представители на страната. В режима на Пол Пот или Мугабе живеем?

Какво може да се чака? Оптимистичният вареант е да изгори някой " бушон ". Реалният - да отхвърлят до последно. Ако обаче " бушонът " е Петьо Еврото има риск да пропее и да издаде четата. Говори се, че той е разкешвачът и посредникът-кадровик на тумора #Кой, изпълнявайки заповедите от хотел „ Берлин “. Петров се хвалел също, че управлява основния прокурор Иван Гешев, тъй като бил техническият отговорник за акциите по неговото избиране. Освен това претендирал, че има непокътнато място в сърцето на Пеевски, до момента в който Гешев е единствено един „ инструмент “.

Политиците мълчат. Висш съдебен съвет мълчи. Мълчат Гешев и Борисов. Продължават да хвърлят камъни в президентската градина, което е анти ПР упражнение. Т.нар. „ огромни медии “ и те мълчат за скандала/ите. Все едно сме на гробище. И кого погребваме? Себе си и страната. Превърнаха ни в гробари на личните си фантазии, независимост и живот.

Фейсук се трансформира в нещо като територия са самозадоволяване и оргазми на изплискали мнението си хора. Не всички, само че доста. Други се вършат на слепи и глухи, тъй като по този начин е по-безопасно. Защо? Този въпрос виси над наведените ни глави ни от епохи.

Не е нужно всеки да е воин. Но себеуважение би трябвало да има.

Иначе е живот в гробище. Българското гробище.

Д-р Димитър Попкутуев
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР