Бившият треньор на американската тенисистка Серина Уилямс Рик Мачи определи

...
Бившият треньор на американската тенисистка Серина Уилямс Рик Мачи определи
Коментари Харесай

Определи като шега положението с Джокович

Бившият треньор на американската тенисистка Серина Уилямс Рик Мачи дефинира обстановката с Новак Джокович и US Open като „ смешка “.

Трикратният първенец на шампионата от " Големия шлем " в Ню Йорк няма да може да вземе присъединяване в тазгодишното издание на конкуренцията поради имунизационните правила за влизане в Съединени американски щати. Не за първи път статуса на Джокович като неимунизиран срещу ковид го попречва да играе на шампионат от " Големия шлем ". В началото на година той не бе позволен в Австралия.

Сръбската звезда се надяваше да успее да взе участие на US Open, а от Американската тенис асоциация обявиха, че ще се съобразят в всяка смяна в политиката на държавното управление, която би му разрешила да играе, само че такива не бяха оповестени.

Рик Мачи подлага на критика настоящите правила и има вяра, че протичащото се е неприятно за спорта.

„ Не ми харесва. Това не е добре за тениса. Не, че се безпокоя толкоз доста, само че Новак игра през предходната година, а тогава обстановката с COVID-19 беше по-лоша. Сега обстановката е огледална, само че той не е имунизиран. Не пускат хората в страната, това е същинска смешка “, разяснява Мачи.

„ Просто няма смисъл, само че това е държавното управление. Няма никакъв смисъл. Не мисля, че тенисът има нещо общо с това. Трябва да си имунизиран, с цел да влезеш. И тук става дума освен за най-хубавият тенисист в света, а за доста други хора, които не са имунизирани и евентуално това визира техния бизнес, опцията им да посетят околните си или други неща “, сподели още Рик Мачи.

„ Новак Джокович обаче е в центъра на вниманието. Чувствам, че той ще завърши кариерата си като най-великият тенисист в историята, в случай че може да играе на шампионатите. Но, в случай че не си имунизиран, кой знае какво може да се случи. Това не ми подхожда и считам, че трябваше да има особено изключение, само че в случай че го създадат за него, би трябвало да го създадат за всички “, добави експертът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР