Южна Корея заяви в четвъртък, че ще преразгледа възможността за

...
Южна Корея заяви в четвъртък, че ще преразгледа възможността за
Коментари Харесай

Южна Корея ще преразгледа предоставянето на оръжия на Украйна

Южна Корея съобщи в четвъртък, че ще преразгледа опцията за доставка на оръжия на Украйна, съобщи Йохап нюз, цитирайки формален представител, откакто водачите на Северна Корея и Русия подписаха пакт, обещаващ взаимна отбрана при положение на война.

В публично изказване, оповестено в четвъртък, Сеул също осъди всеобхватното споразумение за стратегическо партньорство, подписано от водачите на Северна Корея и Русия тази седмица, заявявайки, че то нарушава глобите на Организация на обединените нации.

" Правителството ясно акцентира, че всяко съдействие, което директно или индиректно оказва помощ на Северна Корея да усили военната си мощност, е нарушаване на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и предстои на наблюдаване и наказания от страна на интернационалната общественост ", се споделя в изказване на президентската канцелария, добавяйки, че такова нарушаване би влошило връзките на Сеул с Москва.

Северна Корея и Русия съживиха съглашение, подписано през ерата на Студената война, когато техните водачи се срещнаха в Пхенян тази седмица и се съгласиха да взаимно да си дават военна помощ, в случай че в миналото бъдат нападнати.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР