Агенция Пътна инфраструктура“ /АПИ/ обяви открита процедура за сключване на

...
Агенция Пътна инфраструктура“ /АПИ/ обяви открита процедура за сключване на
Коментари Харесай

Около 40 млн. лева са предвидени за археологически проучвания при изграждането на пътни обекти през идните 4 години

Агенция „ Пътна инфраструктура “ /АПИ/ разгласи открита процедура за подписване на рамково съглашение за „ Извършване на избавителни теренни археологически изследвания по трасетата на инфраструктурни планове “. Индикативната стойност на поръчката е 40 млн. лв. без Данък добавена стойност и е за период от 4 години . Документи за присъединяване могат да бъдат подавани до 22 юли .

При осъществяването на пътните обекти АПИ е възложител както на дейностите по създаване на новите прави и рехабилитация на съществуващата инфраструктура, само че и на археологическите изследвания . В взаимозависимост от стадия на реализация на плановете, е належащо да се правят действия за запазване на културното археологическо завещание, според Закона за културното завещание. За да бъдат обхванати всички избавителни археологически изследвания е належащо да бъдат определени реализатори, притежаващи нужните опит и подготовка. На тях ще бъде възлагано реализирането на теренни търсения на обекти, избавителни археологически изследвания и археологическо наблюдаване по време на строителството за определяне съществуването на незнайни археологически структури.

Рамковото съглашение ще бъде подписано с първите трима класирани участници . Стойността на всеки съответен контракт, според от нуждата от обещано археологическо изследване, ще бъде избрана в сходство с условията на Наредбата за осъществяване на теренни археологически изследвания.

Медици поучават: Как да преборим коварството на жегите?

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР