Бившият състезател на Уилямс Хуан Пабло Монтоя нарече шега евентуалното

...
Бившият състезател на Уилямс Хуан Пабло Монтоя нарече шега евентуалното
Коментари Харесай

Монтоя нарече евентуалното завръщане на Кубица шега


Бившият играч на Уилямс Хуан Пабло Монтоя назова смешка възможното привличане на Кубица в тима. За такава алтернатива се заприказва интензивно откакто полякът направи сполучливи проби за отбора от Груув. През 2018 година Уилямс ще продължат да разчитат на младока Ланс Строл, само че се нуждаят от умел водач за негов съотборник. Несъмнено завръщането на Роберт във Формула 1 би било сензация, а спонсорите обичат сензации.

Кубица се елементарни с Формула 1 през 2011 година, когато претърпя нечовечен случай по време на рали. Отначало не се знаеше дали ще оживее, след това дали ще резервира ръката си, а откакто мина най-лошото, единственият въпрос остана дали ще може да ръководи автомобил още веднъж. Полякът сподели нечовешка воля и в идващите години се възвърне до нужната степен, тъй че да взе участие още веднъж в надпревари. През 2017, 6 години след случая, Роберт направи проби с Рено и Уилямс – даже му следва още един в Абу Даби, а името му се разисква за идващия сезон.

Мнението на Монтоя е, че Кубица към този момент не е 100 % кадърен да пилотира и „ да натиска “ до краен лимит. В сходен дух се изрече по-рано и международният първенец от 1997 година Жак Вилньов. Според канадеца, Роберт не може да употребява пълноценно едната си ръка и това го прави даже рисков за останалите водачи на пистата. „ Представете си, че би трябвало внезапно да заобиколи нещо на трасето. От моя опит знам, че няма по какъв начин това да се направи с една ръка “.

Вилньов сподели още, че ФИА би трябвало деликатно да реши къде е стопроцентовата гаранция, че Кубица е в положение да заобикаля произшествия. Самият поляк би трябвало съществено да се запита какво желае и какво може в реалност.

„ В спорта не става дума единствено за времена и обиколки. Пилотът има отговорност към своите сътрудници. Ако нещо се случи, отговорността ще бъде голяма както за състезателя, по този начин и за тима. “

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР