Патна и Найхати, Индия – По-рано този месец индийският министър-председател

...
Патна и Найхати, Индия – По-рано този месец индийският министър-председател
Коментари Харесай

BJP на Моди иска гласовете на индийските мюсюлмани „Пасманда“. Ще хапят ли?

Патна и Найхати, Индия – По-рано този месец индийският министър-председател Нарендра Моди приказва за мюсюлманите в страната в телевизионно изявление, отричайки, че е правил речи на омразата против малцинствената общественост в предизборните си манифестации.

В няколко митинга, на които Моди се обърна, до момента в който Индия организира всеобщите общи избори, той назова мюсюлманите „ инфилтратори “ и „ тези с доста деца “ – познато кучешко свиркане, което неговата Bharatiya Janata Party (BJP) и нейните крайнодесни съдружници имат употребявани против най-голямото малцинство в страната от десетилетия.

Но в изявлението Моди сподели, че е „ шокиран “ от рецензиите към изявленията му – които даже провокираха предизвестие от Избирателната комисия на Индия към президента на BJP.

„ Кой ви сподели, че когато се приказва за хора с повече деца, изводът е, че те са мюсюлмани? Защо сте толкоз несправедливи към мюсюлманите? ” Вместо това Моди попита телевизионната кореспондентка, която самата е мюсюлманка....

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР