С два мача от Първата шестица днес, 22 май, ще

...
С два мача от Първата шестица днес, 22 май, ще
Коментари Харесай

Левски гостува на Коматево в исторически мач, Лудогорец вдига 13-та си титла

С два мача от Първата шестица през днешния ден, 22 май, ще продължи 34-ият кръг на родното състезание. От 16:00 часа Левски гостува на Крумовград въз основата в Коматево, а от 18:30 Лудогорец е хазаин на Локомотив Пловдив.

„ Зелените “ ще получат 13-та поредна шампионска купа на страната след края на дуела със „ смърфовете “ – купа, която бе подпечатана при домакинския триумф на ЦСКА с 3:1. Оттогава-насам обаче отборът на Георги Дерменджиев е в серия от две следващи загуби, като първо отстъпи на Ботев Пловдив с 2:3 във финала за Купата на България, а по-късно записа най-тежкото си проваляне в историята на елита, губейки от Черно море с 0:4 на „ Тича “.

Локомотив Пловдив от своя страна е в неприятна серия, като не е печелил в последните си пет срещи – две равенства в края на постоянния сезон и три поредни провали в плейофите, последното от които при семейството на Левски с 1:2. Мачът със „ сините “ на „ Лаута “ имаше и специфичен мотив – 20 години от първата и единствена към този момент купа на Локомотив през 2004 година Възпитаниците на Александър Томаш изгубиха шансове за Европа след триумфа на градския противник Ботев за Купата.

По-рано денем, Левски гостува на непобедения в последните 15 мача Крумовград. „ Сините “ взеха първи мач в плейофите, откакто обърнаха Локо Пловдив с 2:1, до момента в който възпитаниците на Станислав Генчев продължиха със мощните си изяви и взеха точка от ЦСКА на Националния стадион. Крумовград не е губил в шампионата от 26-и ноември насам, когато отстъпи на Черно море с 2:3 във Варна. По-рано в плейофите тимът взе точка и от визитата си в Разград, а сред равенствата с Лудогорец и ЦСКА надделя безапелационно Локомотив Пд с 4:1.

Старши треньорът на отбора Генчев е апетитен за евентуален нов ментор на Левски, откакто по-рано стана ясно, че Николай Костов ще си тръгне от „ Герена “ след края на акцията. Столичани няма да играят в евротурнирите през идващия сезон след триумфа на Ботев Пловдив за Купата на страната. Срещата въз основата в Коматево ще бъде и историческа, защото първи път жена ще свири мач от Първа лига. Става въпрос за Християна Гутева.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР