Превишена скорост или намалена видимост са причина за катастрофата с

...
Превишена скорост или намалена видимост са причина за катастрофата с
Коментари Харесай

С поне 130 км/ч се е движила колата на НСО при катастрофата край Аксаково, изчисли експерт

Превишена скорост или понижена видимост са причина за злополуката с автомобил на НСО край Аксаково предходната седмица, при която почина водач. Това разяснява пред Ивайло Желязков, пътен специалист от Европейския център за транспортни политики.

„ Автомобилът на НСО е с тегло 3 тона, потърпевшият автомобил е 1400 кг. Изчислихме, че удара е бил с не по-малко от 130 км/ч. Ако автомобилът се е движил с 90 км/ч, каквото е ограничаването, ударът нямаше да е толкоз огромен и нечовечен. Пострадалият автомобил е бил с доста остарели зимни гуми и с малко тегло. Колата на НСО е изрядна откъм поддръжка. Водачът на НСО е имал доста малко време за реакция. Предвид ударът, който се е случил, автомобилът се е движел над разрешеното ”, съобщи Желязков. Според него линията на видимост на пътния сектор се скрива от няколко пътни знаци.

Преасфалтирането на местопроизшествието няколко дни след случая, поради което бяха отстранени от работа шефът и служителна на Областното пътно ръководство – Варна, е било планувано за началото на месец май. Това сподели пред инж. Методи Иванов, представител на компанията реализатор.Той добави, че не са получили напътствие да прекратят дейностите, както и не са били известени, че на мястото текат следствени дейности.

Пострадалата жена, пътувала в колата на починалия водач, към този момент диша сама и е контактна, а положението ѝ е устойчиво. Тя към момента е в реанимацията на варненската болница „ Св. Анна “, оповестява.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР