Бившият премиер Кирил Петков направи свои сметки за бюджета и

...
Бившият премиер Кирил Петков направи свои сметки за бюджета и
Коментари Харесай

Кирил Петков изкара дефицита 2,5%

Бившият министър председател Кирил Петков направи свои сметки за бюджета и съобщи, че дефицитът няма да надвишава повече от 2,5-2,6% от Брутният вътрешен продукт. Така че всички заложени обществени ограничения може да продължат да се извършват. В същото време депутати от другите партии в Народното събрание се притесняват от висок недостиг през 2022 година и 2023 г. 

Защо се получава разминаване с плановете на служебния министър на финансите Росица Велкова, която чака недостиг от над 6%? 

 

" Когато се опитваме да решим една задача със сбъркани условия, се получава и неверно решение ", е мнението на Андрей Цеков от " Продължаваме промяната " пред Нова нюз.

" Ние досега не сме видели бюджет на служебното държавно управление. Това, което стана ясно в зала, е, че служебното държавно управление ще предложи деяние на настоящия бюджет. Ние изразихме запаси по макрорамката. Заложени са числа, които се разминават с прогнозите на МВФ. Според нашите калкулации и освен, дефицитът не може да надвиши повече от 2,5-2,6% он Брутният вътрешен продукт. В момента прогнозата на служебния кабинет е над 6%. Но по тези въпроси ще има разисквания на бюджетната комисия ", сподели Цеков.

" Колегите от ГЕРБ евентуално си играят с кристално кълбо. Има бюджетен остатък и сега, Няма аргументи за паника. Ние ясно сме декларирали 16 предпочитани политически цели, свързани с увеличението на приходите на жителите. За нас това е абколютно допустимо решение. Заявили сме, че ще подкрепим всички градивни ограничения. Заявили сме ясно, че ще подкрепим военна помощ за Украйна ", сподели още депутатът.

 

 Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР