Бившият голмайстор на Висшата лига Димитър Бербатов коментира актуалните събития

...
Бившият голмайстор на Висшата лига Димитър Бербатов коментира актуалните събития
Коментари Харесай

Бербатов: Дано Любо Пенев получи необходимото време в ЦСКА

Бившият голмайстор на Висшата лига Димитър Бербатов разяснява настоящите събития в обичайна му колонка в уеб страницата. Той изрази задоволството си от младите футболисти, които получиха късмет за изява в националния тим на България. Бербатов даде мнението си и за треньорската промяна в ЦСКА. Звездата на родния футбол се надява новият треньор на „ армейците Любо Пенев да получи задоволително време.

Ето какво написа Бербатов:

- Има ли позитиви след първите три международни квалификации на България?
- Като изключим първия мач с Швейцария, за който към този момент дадох мнението си, в идващите два мача на националния тим показвахме, да го назовем, по-добро лице. В мача с Италия стояхме добре на терена, имаше разпределяне, битка и най-много - нямаше боязън в момчетата! Симпатизирам на момчетата и в действителност ме беше много гняв, когато избран миг в даден мач може да повлияе на развиването на нещата. Визирам дузпата, несъмнено, която за мен беше несъществуваща! Да, Италия разполага с доста повече класа. И си личеше. Но от време на време единствено това не е задоволително, с цел да спечелиш мач. И съм изцяло сигурен, че в случай че не беше тази дузпа, Италия щеше да изпита големи компликации до края на мача.

Срещу Северна Ирландия мисля, че справедливо поделихме по една точка. Пак имаше много битка и от двата тима, много центрирания и предпочитание да се означи по този начин скъп първи гол. Но като цяло беше мач, в който не изпъкваха механически качества. Изцяло борбен мач, в който се разчиташе на неточности от някоя от двете страни. Накрая можехме и да спечелим, само че блестяща реакция на вратаря лиши Димитър Илиев от гол.

- Представянето на младите в националния тим
- Щастлив съм и съм удовлетворен, че Ясен Петров даде късмет на толкоз доста млади играчи да създадат своя дебют за националния тим! Браво! Мисля, че тъкмо това беше съвършеният и най-подходящият миг за сходно нещо! Всички момчета се показаха на положително равнище и се надявам това да е началото и базата, на която да градят бъдещите си участия за тима. А и, уповавам се, триумфите си! Едно нещо би трябвало да знаят - упоритостта и постоянството в изявите им би трябвало да са непрекъсната големина, в случай че желаят да реализират прогрес в развиването си! Успех!

- Завръщането на Любо Пенев в ЦСКА и промяната на Акрапович
- Мисля, че освен аз съм сюрпризираният в тази ситуация от тази рокада в родния футбол. Животът на треньора в нашето състезание е много къс! Жаждата за бърз триумф - в този момент и незабавно, кара притежателите да взимат решения, които наподобяват необичайно на моменти, и постоянно треньорът е този, който си потегля пръв! В случая се надявам Любо Пенев да получи задоволително време да разгърне вижданията си за играта и да не приказваме след 3 месеца за ново предопределение!

Много пъти съм казвал, че постоянно се приказва какъв брой доста чужденци има в нашия футбол, само че това важи и за треньорите чужденци! Аз постоянно съм адвокатствал за българските треньори и най-много за младите експерти, тъй като знам, че имат качества и предпочитание за работа и развиване! Радвам се, че Любо Пенев - български треньор, потвърдил качествата си, отново е отпред на един от грандовете в България и нека донесе триумфите, които прилягат на огромен тим като ЦСКА!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР