Бившият германски канцлер Ангела Меркел може да посредничи между Русия

...
Бившият германски канцлер Ангела Меркел може да посредничи между Русия
Коментари Харесай

Посланик: Меркел може да е посредник между Киев и Кремъл

Бившият немски канцлер Ангела Меркел може да посредничи сред Русия и Украйна за разрешаване на въоръжения спор, макар рецензиите за " пагубната ѝ политика " към публична Москва. Това съобщи в изявление за " Шпигерл " украинският дипломат в Германия Андрий Мелник.

Дипломатът увери, че схваща обстановката, в която Меркел не желае да обиди настоящия немски канцлер Олаф Шолц. Въпреки това Мелник допуска, че тя към момента се употребява с уважението на съветския президент Владимир Путин. Посланикът счита, че Меркел може да " способства ", когато съветските управляващи търсят излаз от рецесията.
 Меркел подготвена да посредничи сред Русия и Украйна
Меркел подготвена да посредничи сред Русия и Украйна

" До момента този въпрос не е издигнат ", отговори тя

" Ангела Меркел е една от доста, доста дребното персони, които познават Путин прекомерно добре. Може би даже единственият в света! " - напомни Мелник. Той добави, че в случай че Меркел е желала, е можела да " играе избрана роля " в избран миг.

Украинският дипломат призна, че политиката на Меркел значително е обвързвана с провалените съглашения от Минск, заради което украинците " потръпват " от името ѝ и се опасяват от " преиздаване на споразуменията от Минск 2.0 ". Според него обаче би трябвало да се вземе поради и капацитетът за ходатайство на Меркел. Друг някогашен немски канцлер, Герхард Шрьодер, " пропусна своя късмет ", счита Мелник.
 Меркел: Не се упреквам за войната в Украйна
Меркел: Не се упреквам за войната в Украйна

По време на ръководството си е взела и непопулярни решения

" Тя към момента носи голяма отговорност за страната ни. Между другото, това ще бъде нов късмет за госпожа Меркел да поправи съдбовните си неточности в връзките с Русия и по този метод да влезе в историята ", заключи украинският дипломат.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР