Бивши военни реагират най-адекватно на кризисни ситуацииЗащитата на компанията трябва

...
Бивши военни реагират най-адекватно на кризисни ситуацииЗащитата на компанията трябва
Коментари Харесай

Недостигът на специалисти по киберсигурност ще расте

Бивши военни реагират най-адекватно на спешни обстановки

„ Защитата на компанията би трябвало да работи като имунната система на организма ”, съобщи Джиорджи Раш, шеф на IMB Security Unit за Централна и Източна Европа

Централна и Източна Европа е районът с максимален капацитет за напредък в региона на киберсигурността, съобщи Джиорджи Раш, шеф на IMB Security Unit за СЕЕ, на форума по киберсигурност и киберпрестъпления, проведен от Международната академия за образование по киберразследвания, ГДБОП и IDC България.

Според прогноза, изнесена от Раш, до 2020 година в света ще има над 20,8 милиарда свързани устройства. Ще се съхранява голямо количество данни, а отделяните средства за битка с хакерските атаки ще доближат 8 трилиона $. В същото време дефицитът на експерти по киберсигурност ще се усили до 1,8 млн. души.
още по тематиката
Джиорди Раш акцентира още, че съществуват над 80 разнообразни инструмента за битка със заканите във виртуалното пространство, създадени от 45 производители. Това прави мъчно взаимното им потребление.

„ Киберсигурността не е единствено във внедряването на разнообразни принадлежности за отбрана. Тя е в разбирането на процеса, а огромният въпрос е дали мениджмънтът в действителност го разбира”, сподели Раш. Според него, отбраната на компанията би трябвало да работи като имунната система на организма – при опасност да се задейства съответната функционалност, която се бори с нея.

За да помогне на клиентите си да бъдат по-подготвени против заканите във виртуалното пространство, IBM е построила така наречен X-force Command Centers. В тях потребителите могат да тестват обстановка на хакерска атака и да открият слабите си страни. „ Кризисните ситуации” биват изпитвани взаимно с специалисти на компанията.

По наблюдаване на експертите от IBM, най-адекватни са чиновниците, идващи от звената за бързо реагиране. По тази причина в Съединени американски щати и Англия компанията се насочва към наемане на някогашни военни.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР