Бившата Белодробна болница официално става център за настаняване на бежанци

...
Бившата Белодробна болница официално става център за настаняване на бежанци
Коментари Харесай

Белодробна болница официално става център за настаняване на бежанци от Украйна

Бившата Белодробна болница публично става център за настаняване на бежанци от Украйна. Решението беше взето от пловдивския общински съвет с 43 гласа " за ", нито един " срещу ", само че със 7 " въздържал се ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Лицата търсещи и/или получили краткотрайна протекция по смисъла на Закона за убежището и бежанците, ще могат да употребяват базата до прекратяване на краткотрайната протекция или до края на 2022 година, което от двете събития настъпи по-рано. 

Д-р Веселка Христамян от Демократична България изиска единствено съответната постройка да се даде на украинците. Николай Радев от Българска социалистическа партия предложи да се изиска от страната да подари някогашните поделения на Асеновградско шосе, за които преди време Общински съвет одобри решение да се трансфорат в обществени заведения. Предложението обаче не беше подложено на гласоподаване.

Георги Величков от " Ние, жителите " сложи въпроса за ръководството и носенето на отговорността на центъра и прикани присъстващите да проявят съпричастност към хилядите майки и татковци, които търсят средства за своите заболели деца. 

Кметът заявява за следващ път, че постройката на някогашната Белодробна болница няма да бъде продавана, само че сме длъжни като общество да окажем помощ на бежанците.

" Правителството да помогне – склонен съм. Аз съм отворен, знаете – аз съм диалогичен, само че се колебая. " Идват министри в Пловдив и не се срещат с кмета на Пловдив. Когато бях областен кмет, тогавашният министър председател Сергей Ктанишев изиска среща с мен и се видяхме в Математическата гимназия. Нека знаем, че нищо не стартира с нас и няма да свърши с нас. Трябва да си подадем ръце ". 

Подробности гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР