Бивш заместник-директор на „Североизточния национален парк за тигри и леопарди“,

...
Бивш заместник-директор на „Североизточния национален парк за тигри и леопарди“,
Коментари Харесай

Осъдиха китаец за взимане на подкупи

Бивш заместник-директор на „ Североизточния народен парк за тигри и леопарди “, ситуиран в китайските провинции Цзилин и Хейлунцзян, е получил доживотна присъда поради приемане на подкупи от близо 90 милиона юана (13,3 милиона долара), съобщи Ройтерс, базирайки се на информация от съда на североизточната провинция Хейлунцзян.

Цзин Дунвън е лишен от политически права за цялостен живот, а имуществото му е иззето, се показва още в изказването на съда.

Цзин, който е и някогашен заместник-директор на „ Китайското държавно горско и поземлено стопанство “ се е възползвал от позицията си в интервала март 2000 година – юни 2013 година, като е приемал противозаконни подкупи по отношение на снабдяване на дървен материал и договаряне на планове, се споделя в известието на съда.

Китай се пробва да сътвори повече национални паркове за по-добро запазване на околната среда, откакто интензивният дърводобив и минното дело доведоха съвсем до изгубването на дивите сибирски тигри и амурските леопарди в Североизточен Китай.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР