Сигурна зона за непридружени деца откриват официално днес в Регистрационно-приемателения

...
Сигурна зона за непридружени деца откриват официално днес в Регистрационно-приемателения
Коментари Харесай

Сигурна зона за деца откриват в Бежанския лагер на Харманли

Сигурна зона за непридружени деца откриват публично през днешния ден в Регистрационно-приемателения център за бежанци в Харманли. Организатори са УНИЦЕФ-България, взаимно с Държавната организация за бежанците, Посолството на Швейцария в България и Международната организация по миграция България, с поддръжката на Държавния департамент по миграция на Швейцария.

За откриването в Харманли се чака да дойдат вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов,, Н. Пр. Раймунд Фурер, Посланик на Конфедерация Швейцария в Република България, Мариана Тошева- Председател на Държавната организация за бежанците,Теодора Иванова- Председател на Държавната организация за протекция на детето и Кристина де Бройн от УНИЦЕФ, България.

Сигурната зона в Харманли, основана взаимно с Държавната организация за бежанците, УНИЦЕФ България и Международната организация по миграция-България, с поддръжката на Държавния департамент по миграция на Швейцария, може да настани 98 деца с опция за удвояване при положение на рецесия. Зоната разполага с обособени пространства за девойки и деца с увреждания, две офис пространства, трапезария и всекидневна, оповестяват от ДАБ.

Новата- трета Сигурна зона за непридружени деца в най-големия приемен център за бежанци, този в Харманли, е в отговор на потребността за даване на качествена протекция и грижа за децата и поддръжка в тяхната интеграция, разясняват от ДАБ.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР