Биометрични скенери на Hitachi, съчетани с блокчейн, ще улеснят плащанията(снимка:

...
Коментари Харесай

Блокчейн позволява плащане само с пръстов отпечатък


Биометрични скенери на Hitachi, съчетани с блокчейн, ще улеснят заплащанията
(снимка: Hitachi)

С истемите за биометрично засвидетелствуване към този момент са нещо всекидневно при прилагане на услуги и заплащане на покупки. Обикновено идентифицирането става с глас, пръстов отпечатък или лице, само че платежната система получава достъп до банковата карта на клиента, която също би трябвало да бъде показана, въпреки и през смарт телефон. Hitachi предлага блокчейн технология, която прави допустимо заплащането единствено с пръстов отпечатък.

Японската компания е създала биометрична система за засвидетелствуване, която разпознава модела на кръвоносните съдове на пръста на потребителя, до момента в който взаимоотношението с бази данни на трети страни се прави благодарение на технологията за, защитавайки по този метод транзакцията.
още по темата
Клиентът би трябвало само да записва биометричните си данни в системата авансово и по-късно ще може да заплаща за услуги, без да носи със себе си или смарт телефон, споделя за нововъведението Nikkei Asian Review.

Системата разрешава да се изискват и други данни, в това число информация за съществуването на документи за имунизация и доказателство за възраст. Самата Hitachi няма да съхранява на клиентите, а единствено ще провежда взаимоотношение с бази данни на трети страни посредством блокчейн.

Операции като заплащане на хотелски услуги, да вземем за пример, ще лишават с 40 секунди по-малко време в сравнение с преди. Компанията ще печели от комисионни от транзакции и продажба на биометрични скенери. След три години Hitachi има намерение да усили оборота си от продажба на този вид артикули и услуги до 81 милиона $.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР