Белград разчита на помощта на Русия и Китай за закупуване

...
Белград разчита на помощта на Русия и Китай за закупуване
Коментари Харесай

Белград: При военен конфликт на Балканите разчитаме на Русия и Китай

Белград разчита на помощта на Русия и Китай за закупуване на оръжия за защита при положение на огромен боен спор на Балканите, който Сърбия прави всичко допустимо да избегне, съобщи министърът на защитата на страната Александър Вулин, представен от сръбската редакция на съветското радио " Спутник ", съобщи " Фокус ".По думите на Вулин, Сърбия постоянно получава рецензии за това, че купува доста оръжия.

" Ние сме военно неутрална страна. Ако се стигне до спор и случай, а както знаете-никой не може да каже, че на Балканите няма да има спор, никой не ще може да ни помогне. Вярваме в помощта на Русия и разчитаме на помощта на Русия, Китай и другите наши другари... Разбира се, постоянно чакаме и разчитаме на помощта на нашия другар - Русия. Но в същото време ние постоянно вършим всичко допустимо да не влезем в спор. Знаете, към нас всички страни са въоръжени ", сподели Вулин в изявление за списание " Международен живот ".

" Трябва да бъдем мощни, заради което военно-техническата помощ на Русия е доста значима. Нуждаем се от мир. Но с цел да може мирът да надделее, би трябвало да сме подготвени за всичко. Както споделят сърбите: с цел да реализираме мир, с цел да сме свободни, ще създадем безусловно всичко ", добави той.

Организаторите на неотдавнашните конфликти в Северно Косово желаеха да предизвикат боен спор сред НАТО и Сърбия, съобщи сръбският министър на защитата.

" Каква е тяхната цел? Те се стремят към това Сърбия да реагира с военни средства, а по-късно да отидат при своите съдружници от НАТО и да ги молят: " Защитете ни! ". Това е тяхната цел - НАТО да накаже Сърбия поради тях. Те знаят, че не могат да влязат във боен спор независимо, само че пък за сметка на това знаят, че вместо тях това би направила НАТО ", споделя Вулин, представен и от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Военният министър означи, че е отчаян от реакцията на КейФОР, които не уведомили Сърбия за идната интервенция (на косовските специфични елементи на 28 май в Северно Косово) и декларирали, че " акцията има политически темперамент и това няма отношение към тях ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР