Кремъл още утре може да спре войната в Украйна, ако

...
Кремъл още утре може да спре войната в Украйна, ако
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ: Москва разбра, че България не е лесна мишена

Кремъл още на следващия ден може да спре войната в Украйна, в случай че реши, само че Путин няма никакво предпочитание да води договаряния и желае да продължи експанзията в Украйна. Това съобщи посланикът на Съединени американски щати в България Кенет Мертен на днешната кръгла маса на тематика „ Изграждане на институционална резистентност против зловредното задгранично въздействие ”, представен от Българска телеграфна агенция.

Организатор на форума е Центърът за проучване на демокрацията.

„ Това значи, че Украйна ще продължи да се нуждае от нашата поддръжка и на Европа. Трябва да продължим да работим с нашите съдружници един до друг в напъните да бъдем устойчиви и да може да отговорим на тези провокации “, разяснява Мертен.

„ Нашите български сътрудници прелестно схващат какъв брой е значимо да продължим да бъдем обединени и да поддържаме защитата на Украйна “, добави посланикът.

Според него с помощта на съдействието сред Съединени американски щати и българското държавно управление, както и другите сътрудници, като Центъра за проучване на демокрацията, Москва е схванала, че България към този момент не е лесна цел.

Посланикът уточни присъединяване на България в мирния проект на украинския президент Володимир Зеленски посредством активността в областта на енергетиката.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР