Белгийските здравни власти обявиха днес, че са дали зелена светлина

...
Белгийските здравни власти обявиха днес, че са дали зелена светлина
Коментари Харесай

Белгийският завод на Фереро отново работи след скандала със случаите на салмонела

Белгийските здравни управляващи оповестиха през днешния ден, че са дали зелена светлина за рестартиране за интервал от три месеца на завода на " Фереро " (Ferrero) в Арлон, който бе в епицентъра на абсурда със инфектираните със салмонела шоколадови яйца " Киндер " (Kinder) и е затворен от 8 април, съобщи Франс прес.

През този интервал суровините, както и всяка партида от създадените хранителни артикули, ще бъдат оценени. Само при позитивни резултати от тези разбори продуктите ще могат да бъдат пуснати на пазара, заяви Федералната организация за сигурност на хранителната верига, съобщи Българска телеграфна агенция.

Италианският колос " Фереро ", който е международно прочут с марките " Нутела " (Nutella) и " Киндер ", удостовери, че е получил позволение да възобнови работа при избрани условия. От през днешния ден стартира процесът на отваряне на завода, което ще докара до рестартиране на индустриалните линии след няколко седмици, акцентира групата с централа в Люксембург.

Заводът в Арлон в белгийските Ардени е огромно оборудване, в което работят хиляди души.

В началото на април, в навечерието на Великден, групата прибегна към евакуиране на всичките си артикули, създадени в завода в Арлон, откакто бяха регистрирани десетки случаи на салмонела в редица европейски страни с хипотетична връзка с шоколадовите произведения.

Според управлението на " Фереро " заразяването в завода в Арлон произтича от филтър, ситуиран в контейнер с млечно масло и е попаднал там или посредством инфектирани първични материали или чрез хора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР