Нито една компания не е преминала от капиталова стойност от

...
Нито една компания не е преминала от капиталова стойност от
Коментари Харесай

Nvidia може да бъде най-ценната акция в САЩ

Нито една компания не е минала от финансова стойност от $1 трилион до $2 трилиона толкоз бързо, колкото Nvidia. Дизайнерът на чипове удвои пазарната си капитализация за по-малко от девет месеца. Бумът на генеративния изкуствен интелект значи, че търсенето на чипове на Nvidia към момента надвишава предлагането. Но достигането на крайъгълния камък от $3 трилиона се оказва по-трудно.

За някои вложители шумът върху изкуствения разсъдък е надул оценките отвън разсъдъка. Майкъл Бъри, чиято къса позиция против жилищния пазар стана известна в The Big Short, заложи против акции на полупроводници предходната година. Ark Invest на Cathie Wood изхвърли Nvidia при започване на 2023 година, потвърждавайки, че цените на пазара са прекалено много оптимистични.

И въпреки всичко сравнете позицията на Nvidia със личната пазарна история на компанията и нейната оценка не наподобява разтегната. Акциите се търгуват при 35 пъти над предстоящите облаги, спад от 55 пъти при започване на 2022 година Като се има поради разме...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР