Новият президент на Тайван Лай Чинг-те ще обещае да осигури

...
Новият президент на Тайван Лай Чинг-те ще обещае да осигури
Коментари Харесай

Тайван иска стабилност чрез запазване на статуквото с Китай

Новият президент на Тайван Лай Чинг-те ще обещае да обезпечи непоклатимост посредством опазване. Това ще каже той в речта си при встъпването в служба на 20 май. Това оповестява " Ройтерс ", като цитира нов почитан чиновник по сигурността.

Лай, който наследява президента Цай Инг-уен, откакто беше неин вицепрезидент през последните четири години, ще би трябвало да се оправи с Китай, който ускори натиска . Включително съвсем ежедневни военни нахлувания покрай въздушното му пространство - върху демократичния Тайван да одобри суверенитета му, изказване, изрично отхвърлено от Тайпе.

64-годишният Лай неведнъж е предложил да организира договаряния с Китай , само че е бил отритнат от Пекин, който не се е отказал да употребява мощ, с цел да сложи Тайван под собствен надзор. Лай и неговата ръководеща Демократична прогресивна партия  споделят, че единствено народът на Тайван може да реши своето бъдеще.

" Ще приказваме за нашия постоянен и постоянен метод, продължавайки основите, заложени от президента Цай ", сподели новият чиновник, поискал анонимност, на брифинг в Тайпе.

" Ние ще се уверим, че Тайван играе незаменима роля в световната стопанска система и геополитика, като в същото време поддържаме статуквото и работим с всички страни, с цел да подсигуряваме, че статуквото няма да бъде подкопано. "
 Депутати си спретнаха пердах в Народното събрание в Тайван
Депутати си спретнаха пердах в Народното събрание в Тайван

По време на яростен спор по отношение на промените в законодателния орган

Служителят сподели обаче, че новото държавно управление ще се изправи пред " по-трудна и комплицирана " действителност вкъщи и в чужбина, защото Китай провежда " по-провокативни " военни нахлувания и започват акции за въздействие, с цел да разделят публичното мнение в Тайван.

" Ние ще продължим да изясняваме на интернационалното общество, че другата страна е тази, която продължава да унищожава интернационалния ред и да унищожава опциите за продан сред двете страни на пролива ", сподели лицето.

Китайската работа по въпросите на Тайван, която тази седмица съобщи, че " новият водач на района на Тайван " би трябвало да направи явен избор сред спокойно развиване или борба, не отговори на настояването на " Ройтерс " за коментар.

В навечерието на изборната победа на Лай през януари Пекин неведнъж го жигосах като покровител на формалната самостоятелност на Тайван, определяйки вота като избор сред война и мир.

да разгласи публична самостоятелност би било съображение за нахлуване против острова. Правителството в Тайпе споделя, че Тайван към този момент е самостоятелна страна, Република Китай, и че не възнамерява да промени това. Републиканското държавно управление избяга в Тайван през 1949 година, откакто загуби гражданската война с комунистите на Мао Цзедун.

В дните преди встъпването в служба на Лай Китай е ескалирал ежедневните си военни действия, в това число инсценировка на офанзиви против непознати плавателни съдове покрай Тайван, споделиха източници преди този момент на " Ройтерс ".

Новият чиновник сподели, че Лай ще се ангажира да модернизира в допълнение защитата на Тайван и да продължи стратегиите за произвеждане на лични военни самолети и кораби.

" Нашата цел е да подсигуряваме, че в никакъв случай няма да има спор ", сподели служителят.

Лай, прочут с британското си име Уилям, също е изправен пред огромно вътрешно предизвикателство, като се има поради, че ДПП загуби парламентарното си болшинство на изборите през януари.

в Народното събрание в петък, до момента в който двете съществени опозиционни партии упорстваха за спорни промени в камарата, в това число превръщането на погрешни изказвания в законодателния орган в престъпно закононарушение.
 Американска делегация ще участва на инаугурацията на новия президент в Тайван
Американска делегация ще участва на инаугурацията на новия президент в Тайван

Китай евентуално ще продължи натиска върху Тайван при новата администрация

Лай изиска ме на 18 май, прикани за " разумен " спор, с цел да може да се възвърне хармонията и да се реализира консенсус.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР