Беларуските власти ограничиха временно достъпа до части от югоизточната Гомелска

...
Беларуските власти ограничиха временно достъпа до части от югоизточната Гомелска
Коментари Харесай

Беларус ограничи достъпа до Гомелска област, граничеща с Русия и Украйна

Беларуските управляващи ограничиха краткотрайно достъпа до елементи от югоизточната Гомелска област, която граничи с Украйна и Русия, съобщи " Ройтерс ".
Минск разгласи в известие, че " краткотрайно ще ограничи влизането, краткотрайния престой и придвижването в граничната зона в регионите Лоевски, Брагински и Хойники в Гомелска област ".
Руските въоръжени сили използваха Беларус като плацдарм за своето несполучливото нахлуване против украинската столица Киев през февруари. Освен това военната интензивност на Русия и Беларус се ускори през последните месеци, отбелязва " Ройтерс ".

Беларуското държавно управление не уточни какъв брой дълго ще останат в действие рестриктивните мерки, само че посочи, че те не важат за длъжностни лица, служащи и поданици на въпросните региони.

На 11 октомври Беларус организира в Гомелска област " противодиверсионни учения ", напомня Ройтерс. Четири дни по-късно там дойдоха съветски военнослужещи и се причислиха към районна формация, образувана от Беларус.

В понеделник съветският президент Владимир Путин посети Беларус.

Първата му аудиенция в страната от 2019 година провокира опасения в Киев, че Путин има намерение да окаже напън върху някогашната руска република, която е съдружник на Русия, за разкриване на нов фронт във войната против Украйна, отбелязва Ройтерс.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР