Въвеждането на еврото в България ще бъдат съпроводено с мерки

...
Въвеждането на еврото в България ще бъдат съпроводено с мерки
Коментари Харесай

Служебният икономически министър иска и бизнесът да се подготви за еврото

Въвеждането на еврото в България ще бъдат съпроводено с ограничения за отбрана на потребителите. Периодът на редом обозначаване на цените - в лв. и евро, ще стартира след датата за приемане на еврото и ще завърши година след датата на въвеждането на еврото, което е задоволителна мярка за грижата на потребителите. Това съобщи служебният министър на стопанската система и промишлеността доктор Петко Николов на интернационална конференция на тематика " България в Еврозоната. Кога? ".

Той увери, че Комисия за отбрана на потребителите ще следи за съблюдаване отговорностите на търговците за двойното обозначаване на цените. С цел насърчаване на правилните търговците КЗП с неправителствените организации ще провежда акция " почтен търговец " с очевидно лого на акцията в тази тенденция.

По думите му за всички е ясно, че стратегическата цел на България е да извърши изискванията за участие в Еврозоната до края на 2024 година, след което през идната година да се вкара еврото като национална валута. Трябва обаче да се съблюдава бюджетната дисциплинираност и инфлацията да стигне най-ниските равнища, близки до тези на европейските страни, регистрира доктор Петко Николов. И предизвести - критерият за инфлация е комплицирано предизвикателство за България. Българската администрация работи интензивно за европейските условия в българското законодателство.

Той уточни, че откакто България извърши условията, бизнесът ще разполага с време да се приготви за в допълнение прекосяване сред компаниите за процесите и разплащателните системи. Преходът ще се реализира планово и осведомено, с цел да може изгодите да се усетят от всички български жители и предприятия, увери доктор Николов.

" България в Еврозоната. Кога? " - Възможно най-скоро, дава отговор Българска народна банка

Димитър Радев: България продължава да се лута в лабиринта на политическата криза
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР