Бързата мрежа заработи в тежко-въоръжена гранична зонаОператорът KT разширява 5G

...
Бързата мрежа заработи в тежко-въоръжена гранична зонаОператорът KT разширява 5G
Коментари Харесай

Южна Корея пусна 5G на „най-страшното място на Земята”

Бързата мрежа проработи в тежко-въоръжена гранична зона

Операторът KT уголемява 5G покритието на територията на Северна Корея (снимка: KT Corp.)

Южнокорейският мобилен оператор KT Corp. започва от през днешния ден 5G услуги в една от най-тежко въоръжените гранични зони в света, разделяща двете Кореи , заяви Ройтерс.

Технологията от последващо потомство е налична в Taesung Freedom Village – южнокорейска общественост в 4-километровата необятна демилитаризирана зона (DMZ) сред Северна и Южна Корея, която някогашният американски президент Бил Клинтън в миналото назова „ най-страшното място на Земята ”.

Изолираната Северна Корея и богатият, либерален Юг към момента са във война, откакто Корейската война от 1950-53 година приключи с помирение, а не с кротичък контракт, напомня Ройтерс.

Новата 5G технология ще даде на селяните в региона по-добър достъп до онлайн услуги, като да вземем за пример занятия по йога, и ще им разреши да напояват селскостопански култури посредством дистанционно управление, споделят от КТ Corp.

„ Животът тук ще стане по-лесен, тъй като селяните нормално се съпровождат от военни, когато се постанова да работят във ферми ”, разяснява представителят на КТ Чее Юк  пред кореспонденти по време на обиколка из селото, където компанията конфигурира две базови станции за 5G.

200 поданици – които живеят единствено на 400 метра от границата, охранявана от тежко въоръжени бойци, бодлива тел и противотанкови барикади – не могат да напущат домовете си или да работят на полето без боен конвой.
още по тематиката
Службите за разузнаване в Южна Корея са тествали 5G станциите, с цел да подсигуряват, че мрежовите сигнали не минават границата, споделя Чее.

КТ, някогашна държавна компания, оперира също военни горещи линии сред двете Кореи и стационарни мрежи в взаимно ръководен промишлен комплекс на север от границата.

Южна Корея навлиза в 5G технологиите, като уголемява покритието си в цялата страна, надявайки се, че ще подтиква пробиви в области като интелигентни градове и самостоятелни коли.

Технологията може да предложи 20 пъти по-бързи скорости от 4G LTE мрежите и по-добра поддръжка за приложения като изкуствен интелект и виртуална действителност с ниска инертност.

Въпреки това, скоростта на мрежата може да е мудна в селското учебно заведение, което е мощно предпазено от инцидентни патрони, споделя КТ. Кметът на селото Ким Донг-гу приветства идването на 5G в техния „ остров на сушата ”.

„ Сега нашето място с толкоз доста ограничавания и напрежения в реалност има прекрасен виртуален живот ”, сподели кметът пред кореспонденти.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР