Барикадирани в стаичката на Продължаваме промяната“ са били Кирил Петков

...
Барикадирани в стаичката на Продължаваме промяната“ са били Кирил Петков
Коментари Харесай

От ПП разкриха: Кири и Асен се криха в стаята ни, за да не ги разпитват за схема за 200 милиона

Барикадирани в стаичката на „ Продължаваме промяната “ са били Кирил Петков и Асен Василев когато преди две седмици служебният министър на енергетиката Росен Христов даде доклад пред Народното събрание за съмнителните покупко-продажби с газа по време на осеммесечното им ръководство.

Това разкри пред народните представители депутатът от ГЕРБ-СДС и ръководител на енергийната комисия Делян Добрев по време на Днешния спор към основаването на комисия, която да проверява меморандума с Джемпорп “. подписан от кабинета „ Петков “.

„ Разбирам за какво не желаете тази комисия – тъй като тази за газа създаде отчет, който отиде в ДАНС и Прокуратурата и към този момент има досъдебно произвеждане. Защото се опасявате, че крайният резултат ще е същият. Затова ги няма Асен и Кирил, търсим ги от сутринта, няма ги! При чуването на служебния министър за газа, на което той сподели, че е купуван съветски газ през медиатори с 30% връхнина и обществото е ощетявано с 200 млн. на месец, също бяха изчезнали.

Кирил и Асен се бяха скрили в стаята на групата. И това ни го сподели един от вас (има поради от „ Промяната “ – б.р.). Стояха целия ден в стаята и не излизаха на никое място да не би инцидентно някой да ги срещне и да ги пита „ Ама правилно ли е за далаверите? “, „ Вярно ли, че сме плащали 30% повече за газ и то отново на руснаци? “, „ А че са изчезвали по 200 милиона на месец? “, описа Добрев за барикадата на Петков и Василев.

Той обясни в детайли и какъв е формалният ред, открит по закон, за подписването на сходен огромен меморандум, който обаче напълно е погазен от някогашните ръководещи. Като за начало, когато дойде сходно капиталово желание, на първо време то публично се входира в Министерството на енергетиката.

„ След това министърът го праща на специалисти, началници на отдели, комисии и така нататък, с цел да проучват това предложение и се написа отчет. Той е до министъра на енергетиката, който въз основата на отчета внася решение в Министерски съвет. Преди това се питат всички останали министри дали са съгласни с подписването на подобен меморандум. Кое от всичко това е спазено? След решение на Министерски съвет, едвам тогава се подписва в Гранитна зала с фанфари каквото и да било.

Да не приказваме, че такива меморандуми се ратифицират и от Народното събрание в някои случаи. „ Промяната “ ръководи тази страна като едни деца. Подписвате нещо, което ви е дал частен вложител. Ама, къде го намерихте – на вечеринка ли, на нощно заведение ли, на летището ли, кой ви го изпрати, някой лобира ли за него, някой даде ли ви нещо да подпишете това съглашение?!?… Този вложител не е предложил по формалния път този меморандум. Подписали сте като селски кметове в Гранитна зала без отчет, без решение на Министерски съвет, без да са спазени един куп закони “, съобщи още Добрев, след което се извини на селските кметове, че ги е сравнил с Кирил и Асен.

Председателят на енергийната комисия изрече подозрения, че е допустимо участниците в меморандума към този момент да са събирали пари на финансовите пазари и не изключи опцията този документ да бъде употребен за машинация на вложители.

„ Вие разбирате от машинация на вложители. В последна кметка вашият вицепремиер има богат опит. Сега и вашият министър председател се набърка в това нещо “, заключи Добрев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР