Българското общество е най-заинтересовано да бъде разигравано. Обслужват се всякакви

...
Българското общество е най-заинтересовано да бъде разигравано. Обслужват се всякакви
Коментари Харесай

Експерти: Единственият интерес, който не защитаваме в енергетиката е българският

Българското общество е най-заинтересовано да бъде разигравано. Обслужват се всевъзможни ползи, само че не и националните. Властта би трябвало да работи за хората и когато тя не си прави работата, време е тя да бъде заменена. Много време бяхме тъпкани и държани в боязън и надали не каквото каже Борисов, това би трябвало да се извършва. Забравихме, че сме жители. АЕЦ „ Белене “ няма да се случи поради метода по който бе „ рестартиран “ плана.
Това съобщи юрист Албена Белянова, която дружно с финансиста Владислав Панев разяснява харчовете на държавното управление в енергетиката в студиото на " Честно казано с Люба Кулезич " по телевизия " Евроком ". Обсъдена бе и оповестената през днешния ден глоба от страна на Съединени американски щати във вразка с така наречен " Балкански поток ".

" След като беше казано ясно, че този план не е добър държавното управление на Борисов отново се направи на неразбрало и очевидно се наложи глобите от старан на Съединени американски щати бъдат оповестени по този метод ", съобщи Белянова.

" Днес министър Петкова твърди, че няма такова нещо и не престават да се пробват да убедят, че черното е бяло. Тези хора безочливо настояват, че се пази националния интерес. Това е следващия енергиен план, който се започава и не се довършва. Междувременно се харчат милиони и милиарди. Откупува се власт. ", сподели още юристът.

" Първо от един мочур трябваше да стане „ Белене “, а в този момент от равнища би трябвало да стане 7-ми блок на АЕЦ „ Козлодуй “, добави още тя.

По думите й за оборудването и за провеждането на интернационален търг, а държавното управление безусловно подценява тези решения и внезапно договаря с американска компания.

Белянова напомни, че през 2015 година в България е пристигнал огромен китайски вложител, който е желал да влага в Козлодуй, тогава Томислав Дончев е съобщи, че държавното управление няма да даде гаранции, в случай че взе участие китайски вложител.

" Това са непоследователни политически решения и неустойчиви такива. В оферти план за тактика в бранша енергетика нямаше и дума за нов реактор в Козлодуй. Този метод на деяние е гибелен за енергетиката и в частност за нуклеарната енергетика. ", бе категоричена Белянова.

Думите й удостовери и Владислав Панев, който също бе безапелационен, че единственият интерес, който не пазиме е българския.

" С таксите които плащаме по кое време ще бъдат избити вложенията? Тръбите могат да пресъхнат, тъй като трасетата за гас могат да бъдат изменени на други други възможности запаси ", разяснява финансиста.

" След като стана добър финансист и хидролог, в този момент Борисов стана и нуклеарен експерт. " добави Панев.

" Ние се мятаме на най-скъпите планове. Ако някой вложител счита, че тези планове са положителни дано държавното управление да предложта акции на борсата на тези планове и ще забележим кой ще си купи. Не е добре да се влага занапред в скъпи енергийни планове след като към този момент сме затънали финансово. ", разяснява още той.

" Колко милиарда изтекоха с цел да си купи Борисов индулгенция и от американците и от Русия? ", запита Панев и добави, че на хората им е писнало от джипката.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР